Raad: ‘Kruising AV-lijn Sportlaan zo diep mogelijk’

Walter Vervenne

Walter Vervenne

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat er bij de begeleiders van de aanbesteding voor de nieuwe Amstelveenlijn op aandringen al het mogelijke te doen om in de uitvoering de geplande kruising bij de Sportlaan verder te verdiepen. Daardoor zal het talud minder hoog worden.

Dat heeft de gemeenteraad woensdag besloten, op basis van de door VVD, met steun van zeven andere fracties, ingediende motie. De SP stemde wel voor die motie maar is verder tegen alles wat met die Amstelveenlijn heeft te maken, omdat sneltram 51 en vier haltes in Amstelveen er door worden opgeofferd.

Volgens VVD-raadslid Walter Vervenne beslist de Stadsregio en heeft de raad van dat orgaan, waarin Amstelveen is vertegenwoordigd, een unaniem besluit genomen. Maar de SP noemt die een volstrekt niet democratisch orgaan, dat niet rechtstreeks door burgers wordt gekozen.

Intussen kan op het besluit van de Stadsregio niet meer terug worden gekomen, hoewel sommige Amstelveense protestgroepen dat zouden willen. Een bezwaar is onder meer de kruising Sportlaan-Beneluxbaan, die nogal hoog komt te liggen. De raad van Amstelveen probeert er nu bij de Stadsregio alles aan te doen om bij de uitvoering van de plannen de ongelijkvloerse kruising zoveel mogelijk te verdiepen. “Maar het is onverantwoord op dat traject terug te komen”, zei PvdA-raadslid Harry van den Bergh.

Ook wethouder Jeroen Brandes is et er mee eens dat de kruising zo diep mogelijk moet worden aangelegd. Maar hij waarschuwde wel dat eventueel meer werk geld gaat kosten.

De gemeenteraad ging ook akkoord met een bestemmingsplan voor het opstelterrein in Amstelveen-Zuid. Mocht de Amstelveenlijn worden doorgetrokken naar Uithoorn, dan kan de locatie ervan (of de omvang) mogelijk veranderen. Maar dat is van latere zorg, zei Brandes. Het gaat nu om het bestemmingsplan in Amstelveen-Zuid geschikt te maken voor het aanbrengen van het terrein. Daarvoor moet de gemeente ook grond van particuliere bezitters verwerven. De raad ging er mee akkoord dat daartoe wordt onteigend.

 

 

 

 

Lees ook:Bestemmingsplannen AV-lijn naar raad
Lees ook:Gemeente wint zaak kruising Sportlaan bij RvS
Lees ook:Halte Gondel moet van raad blijven
Lees ook:Gemeente laat gevaarlijke kruisingen bestaan
Lees ook:Golfbaan nu ook vastgelegd in bestemmingsplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.