Informatie over dyslexie

Beatrijs Brand

Beatrijs Brand

Voor ouders van kinderen met dyslexie wordt op dinsdag 8 december(20.15 uur) een informatieavond gehouden in de bibliotheek aan het Stadsplein. Die wordt gegeven door Beatrijs Brand, die al 30 daar ervaring heeft in de diagnostiek van leerproblemen bij kinderen en de advisering aan hun ouders en leraren.

Kinderen in groep 8 gaan binnenkort naar het voortgezet onderwijs. Er moet worden gekozen welke school dat zal zijn. Ouders van kinderen met dyslexie moeten bovendien ook een school vinden waar rekening gehouden wordt met de handicap van hun kind. De informatieavond is interessant voor iedereen die meer wil weten over dyslexie, maar vooral dus voor ouders / verzorgers met een of meer kinderen op de basisschool.

De informatieavond is vooral bedoeld voor ouders van dyslectische leerlingen uit groep (7 en) 8 van de basisschool. Er komen vragen aan de orde als: Waar moet je op letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen stel je en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk? Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is gratis, maar wel even van tevoren reserveren. Dat kan via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de bibliotheekvestigingen.

 

Lees ook:Informatieavond over dyslexie en keuze voortgezet onderwijs
Lees ook:Bijeenkomst voor ouders van kinderen met dyslexie
Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind
Lees ook:Informatie over dyslexie
Lees ook:Raat: ‘informatie onderwijs dyslectici moet gratis’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.