Informatie over dyslexie

Dyslexie  BO klWat is dyslexie nou eigenlijk? Ouders van kinderen in groep 8 staan binnenkort weer voor de keuze welke school voor voortgezet onderwijs het geschiktst is voor hun kind. Als zo’n kind dyslectisch is moet daar rekening mee worden gehouden.

De Bibliotheek Amstelland geeft daarover op 4 november (20.15 uur) een informatieavond in de vestiging te Uithoon. Interessant voor iedereen die meer wil weten over dyslexie, maar vooral voor ouders / verzorgers met een of meer kinderen op de basisschool.

Machteld Blekkenhorst, NVO Orthopedagoog-Generalist, heeft enorme ervaring op het gebied van diagnose en begeleiding van leerlingen met dyslexie. Zij is al jarenlang expert op dat gebied en werkzaam bij OnderwijsAdvies en informeert de bezoekers van de informatiebijeenkomst. Over de signalen die er zijn, de oorzaken en gevolgen en wat ouders kunnen doen. Er is volop ruimte voor vragen. De toegang is gratis, maar wel even van tevoren reserveren. Dat kan via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen.

 

 

Lees ook:Informatie over dyslexie
Lees ook:Bijeenkomst voor ouders van kinderen met dyslexie
Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind
Lees ook:Informatieavond over dyslexie en keuze voortgezet onderwijs
Lees ook:Raat: ‘informatie onderwijs dyslectici moet gratis’

Eén reactie op “Informatie over dyslexie

  1. frank bikker

    Als een kind echt dyslectisch is, moet het basisonderwijs dat al lang hebben gezien en er officieel werk van hebben gemaakt. Dan krijgen de desbetreffende kinderen een officieel papier waardoor ze bij toetsen op het vo langer de tijd krijgen. Is dat niet gebeurd moet de desbetreffende school een brevet van onvermogen krijgen.
    De voorlichting aan de ouders hierover moet ook veel eerder beginnen, zo ongeveer rond groep 4. Dat hangt af van de ernst van de situatie. Soms komen kinderen ook moeilijk op gang, maar halen ze dat later ruimschoots in. Vooral als je er vroeg bij bent.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.