Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind

 

Beatrijs Brand

Beatrijs Brand

In Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein  houdt Beatrijs Brand, GZ-psycholoog en dyslexiespecialist, dinsdag 9 december (20.15 uur) weer een informatieavond voor ouders van dyslectische leerlingen uit groep (7 en) 8 van de basisschool. Het gaat over het kiezen van een school voor het voortgezet onderwijs.

Brand heeft al dertig jaar ervaring in de diagnostiek van leerproblemen bij kinderen en de advisering aan hun ouders en leraren.

 Zij legt uit met welke moeilijkheden een dyslectisch kind in het voortgezet onderwijs te maken kan krijgen. Die beperken zich niet tot de talen, maar kunnen zich ook voordoen bij de meer technische vakken. De bieb wil ouders helpen bij het maken van een keuze voor het voortgezet onderwijs van hun kinderen.

 

Scholen voor voortgezet onderwijs zijn verplicht een dyslexiebeleid te hebben. Dat omvat voor  docenten richtlijnen over hoe om te gaan met leerlingen met dyslexie. Hoe kunnen ouders er nu achter komen of het dyslexiebeleid van een school goed werkt? En hoe weten zij of hun kind goed begeleid zal worden? Waarop moet moeten zij letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen moeten zij stellen en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk? De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar men moet zich er wel voor opgeven. Dit kan in een van de Amstelland Bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nl.

 

Lees ook:Bijeenkomst voor ouders van kinderen met dyslexie
Lees ook:Raat: ‘informatie onderwijs dyslectici moet gratis’
Lees ook:Informatie over dyslexie
Lees ook:Informatieavond over dyslexie en keuze voortgezet onderwijs
Lees ook:Informatie over dyslexie

2 reacties op “Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind

  1. frank

    Prima dat dit gratis is.( bedankt hr. Raat)Misschien kan er vanuit de basisscholen nog een brief worden meegegeven aan de ouders die hier belang bij hebben. De scholen weten namelijk het beste welke kinderen dit betreft. Dit scheelt de scholen ook weer een stuk algemene voorlichting en dus werk.( zou in het IBoverleg van alle scholen gebracht moeten worden!!!)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.