ROC start opleidingen Sport, gezondheid en pedagogisch werk

logo_rocva_groot[1]Twee nieuwe opleidingen gaan in het volgende schooljaar van start in Amstelveen: Sport & Gezondheid en Pedagogisch Werk. Zij worden aangeboden door het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Amsterdam. Tot de opening van het nieuwe ROC-gebouw in januari 2012 – Community College Amstelland – wordt de opleiding Pedagogisch Werk gehuisvest aan de De Savornin Lohmanlaan 2. De opleiding Sport & Gezondheid wordt gegeven aan de Zetterij 8. Meer informatie is te verkrijgen op de open dag van 18 maart 2010. Volgens het ROC bestaat er in de regio Amstelland en de Meerlanden  een grote arbeidsmarkt ‘op het snijvlak van sport en gezondheid’. Die is te vinden bij  wellnesscentra en geïntegreerde sport- en bewegingsactiviteiten bij buitenschoolse en naschoolse opvang  (de zogenoemde ‘brede school’). De twee nieuwe opleidingen  spelen daarop in door specialisaties in Sport, Kunst & Cultuur en Natuur & Milieueducatie aan te bieden. De opleiding Sport & Gezondheid is de eerste sportopleiding in de regio Amstelland Meerlanden. Studenten worden opgeleid tot sport- en bewegingsleider of –coördinator. Er wordt volgens het ROC een sterke koppeling gemaakt met de wellness- en gezondheidsbranche. Afgestudeerden kunnen onder meer aan de slag als personal trainer of lesgeven aan revalidanten, ouderen of kinderen met bijvoorbeeld overgewicht.

De opleiding pedagogisch werk is gericht op omgang met kinderen, begeleiding van jongeren en creatieve vaardigheden. Er wordt samengewerkt met kinderopvanginstellingen en brede scholen in de regio.

Lees ook:Open Dag bij MBO College Amstelland
Lees ook:Open Dag MBO College Amstelland
Lees ook:Open Dag bij MBO Amstelland
Lees ook:Open Dag MBO College Amstelland
Lees ook:PvdA wil geld vrijmaken voor sport op brede school

5 reacties op “ROC start opleidingen Sport, gezondheid en pedagogisch werk

  1. de schoolmeester

    Werken in brede schoolverband is meestal gedeeltelijke werkeloosheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Het is goed voor studenten om meer opleidingen aan te bieden. Dan kunnen studenten zich beter specialiseren en hopelijk zijn ze beter tevreden met hun keuzen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. headbanger

    @Nick, de schoolmeester (de naam zegt het al) is een kweekscholer. En daar is alles mee gezegd.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Nico

    Al sinds enige tijd wil ik een sportopleiding volgen in Breda. Weet iemand of deze daar ook aangeboden worden?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Volgens mij zit er toch een Cios in Breda, alsmede een ROC?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.