´Groei Schiphol alleen bij mnder hinder´

Schiphol kan alleen groeien als de hinder wordt beperkt. Dat is de kern van de gezamenlijke reactie van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn op de startnotitie voor de milieueffectrapportage (MER) voor uitbreiding van de luchthaven. Als terugdringing van de hinder nog niet voldoende is, moeten er compenserende voorzieningen komen, vinden de drie gemeenten. Zij denken aan speel- of groenvoorzieningen.

 

 

Volgens de gemeentebesturen moet niet automatisch voor groei van het aantal vluchten worden gekozen. Eerst zou duidelijk moeten zijn wat er precies nodig voor een mainportfunctie. Ook willen de besturen dat het milieueffectrapport op een aantal onderdelen wordt uitgebreid, zodat exact duidelijk is hoeveel extra hinder er komt, op welke plekken, bij de verschillende varianten.

In het overleg over de toekomst van de luchthaven tussen Schiphol, het Rijk, regionale overheden en bewoners vertegenwoordigt Amstelveen de regio ten zuiden van de luchthaven. De gemeenten willen stevige afspraken maken over hinderbeperkende en compenserende maatregelen. Deze moeten onder andere betrekking hebben op het baangebruik van de Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan.

Het kabinet wil de groei van Schiphol mogelijk maken. Het gaat ervan uit dat dit tot ongeveer 2018 kan binnen de bestaande milieugrenzen, mits Schiphol extra maatregelen treft om hinder te beperken. De startnotitie MER ‘verder werken aan de toekomst van Schiphol en de regio' is een aanloop naar de aanpassing van de regels rond Schiphol. De startnotitie bevat een onderzoeksopzet en de alternatieven die onderzocht worden.

Lees ook:CDA in zes gemeenten wil groei Schiphol stoppen
Lees ook:Gemeente wil zowel groei als minder hinder van Schiphol
Lees ook:GL: Veeningen moet harder zijn tegen Schiphol
Lees ook:Van omwonenden heeft 14% last van Schiphol
Lees ook:Veeningen voor groei Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.