Van omwonenden heeft 14% last van Schiphol

Veertien procent van de omwonenden van Schiphol blijkt hinder te ondervinden van vliegtuiglawaai. Dat blijkt uit een hinderbelevingsonderzoek in opdracht van de Omgevingsraad Schiphol (ORS). Volgens de ORS is er niets wezenlijks veranderd sinds 2013, toen zestien procent aangaf hinder te hebben.

Ongeveer 92% van het binnengebied – omhuld wordt door de wettelijke 48 dB(A) Lden-contour – is min of meer tevreden over de woonomgeving, in 2013 was dat 93%, meldt de Raad. nVoor het onderzoek zijn ruim 1.000 omwonenden in de omgeving van Schiphol bevraagd over hun (tevredenheid over hun) woonomgeving, beleving van geluidbronnen en eventuele hinder door vliegtuiggeluid.

Van de omwonenden van Schiphol vindt 34% dat de vlieghinder in de afgelopen periode is toegenomen, 8% dat die is afgenomen en 53% dat die gelijk bleef. Verder verwacht 28% dat de geluidsoverlast door vliegtuigen in de komende 12 maanden zal toenemen, drie procent dat die afneemt en 58% dat die gelijk blijft. Hoe verder van Schiphol men woont, hoe minder hinder. Logisch, maar dat is ook nog eens onderzocht.

De voorganger van de ORS, de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) had in 2013 een bekendheid van 7%. De ORS heeft een bekendheid van 21% bij omwonenden.

 

 

 

Lees ook:Hinder door onderhoud Kaagbaan duurt langer
Lees ook:D66 wil vliegtuig-app over baangebruik
Lees ook:Gemeente wil zowel groei als minder hinder van Schiphol
Lees ook:Informatieavond over hinderbeperking Schiphol
Lees ook:Schiphol (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.