Gemeente wil zowel groei als minder hinder van Schiphol

De gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn vinden dat Schiphol wel verder moet worden ontwikkeld, maar met beperking van de hinder en vergroting van de leefbaarheid in de regio. Zij hebben dat gezamenlijke uitgangspunt kenbaar gemaakt in reactie op het milieurapport ‘Verder werken aan de toekomst van Schiphol en de regio.' Dat gaat over de periode tot 2010 en wordt beschouwd als de start van het maken van afspraken over zowel groei als hinderbeperking op langere termijn, namelijk tot circa 2020.

De die gemeente willen een balans tussen groei en hinderbeperking. Eigenlijk verwachten zij toename van de hinder, maar er lopen wel onderzoeken naar mogelijkheden om die te beperken. Het effect van te nemen maatregelen op de korte termijn moet nog blijken. De gemeenten willen aanpassing van uitvliegroutes, zodat vliegtuigen minder over bebouwing vliegen. Onder meer vinden zij dat er een oplossing nodig is voor het beruchte ‘knelpunt Uithoorn'.

De gemeente Amstelveen heeft laten weten voor de korte termijn met de extra overlast te kunnen leven, omdat zij veel verwacht van de hinderbeperkende maatregelen die in het verschiet liggen. Met de geplande verhoging van enkele handhavingpunten bij de Aalsmeerbaan stemmen de gemeenten niet in. Daar is volgens hen géén sprake van noodzaak, omdat die route nog niet ‘volgevlogen' is. De gemeenten willen dat die verhoging niet doorgaat. Zij willen verlenging van de nachtperiode met een uur, zodat die van 23.00 uur tot 07.00 uur duurt.

Gelet op het belang van luchtkwaliteit voor de gezondheid van bewoners, willen de gemeenten dat het Rijk streng toeziet op het vermijden van overschrijdingen van zogenoemde grenswaarden.

 

Lees ook:´Groei Schiphol alleen bij mnder hinder´
Lees ook:CDA in zes gemeenten wil groei Schiphol stoppen
Lees ook:Schiphol mag fors doorgroeien
Lees ook:Informatieavond over hinderbeperking Schiphol
Lees ook:Gemeente verwacht beperking hinder bij groei Schiphol

24 reacties op “Gemeente wil zowel groei als minder hinder van Schiphol

 1. ron turk

  ik vind dat de gemeente amstelveen verkeerd bezig is .
  eerst al het feit dat ze de ufot weg willen hebben.
  vier mljoen mensen dat geven ze er maar voor wel een koopie voor een plaats waar vele mensen geluk en liefde hebben gekent.
  en nou weer zeuren over schiphol !!! schei toch uit mensen…volgens mij geeft de luchthaven een aardig stukje werk aan de mensen in en rond amstelveen.
  mischien moeten er eens een frisse wind door de raad van amstelveen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Grea Twint

  De Ufot weg! Deze komt waarschijnlijk niet om subsidie bij de gemeente Amstelveen, zij kunnen zichzelf bedruipen omdat het er zoals ik lees heel gezellig is. In tegenstelling met het Pop Podium en het grauwe Stadshart dit wordt nooit meer iets, daar is geen gezelligheid meer in te brengen Het is lelijk, grauw, onpersoonlijk, daardoor een doods stadshart.
  Arme winkeliers met huizenhoge huren, vandaar dat er zoveel nieuwe komen en gaan.
  Met vriendelijke groet Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Ach, meneer Turk, de meeste raadsleden zijn zich heel wel bewust van het belang van Schiphol voor de werkgelegenheid. Het probleem zijn de mensen die eerst jarenlang mooi geld verdiend hebben aan de luchtvaart en zodra ze eenmaal met pensioen zijn, beginnen te klagen over de milieuvervuiling en de geluidsoverlast die al dat vliegen veroorzaakt. En om van al dat geklaag bij te komen, stappen ze dan doodleuk in het vliegtuig naar Egypte om vakantie te vieren!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rob Nijkamp

  Hans,
  Probeer eens te stoppen met makkelijk reageren vanonder de palmboom. Er valt veel te zeggen over Schiphol, maar economisch moet je niet bedenken wat er kan gebeuren als de luchthaven verdwijnt og verhuist naar een andere locatie. Dan heeft Amstelveen andere problemen, maar dat betekent nu dat er verwacht mag worden van de politici in Amstelveen dat er meerdere scenario’s aanwezig zijn. Misschien zijn deze er wel, maar eigenwijs vermoed ik van niet want daar is men niet mee bezig! Het maakt mij absoluut niet uit dat persoon X een arbeidsverleden heeft in de luchtvaart en nu uikomt voor zijn principes. Verrassend niet links, maar gewoon ruimdenkend en toch proberen respect te hebben voor een ieders inbreng. Misschien een cuba-libre drinken met persoon X en proberen elkaar te respecteren? Een persoon van de basisgroep sociale zekerheid vertelde mij van de week dat er komend weekend feest is met Jan-Peter vanwege 20 jarig bestaan. Gaat toch ook niet gezegd worden dat onder zijn regie de sociale zekerheid in Nederland nar de “klote” is geholpen. Dus als er gereageerd wordt, geef dan een reatie en niet wegvluchten in een anders arbeidsverleden.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  1) de positie van iemand als dhr Demming (eerst goed geld verdienen aan Schiphol, later dat nest luidkeels bevuilen) is zo precair, het is gewoon onmogelijk om daar NIET op te reageren. Hoe geloofwaardig is iemand die jarenlang zijn principes verloochent voor geld??
  2) van mij persoonlijk (let wel: geen CDA-standpunt, zeg ik er voor de zekerheid maar weer even bij) mag Schiphol ongebreideld doorgroeien. En dan te bedenken dat ik er niet eens mijn geld verdien!
  3) de politici in Amstelveen hebben naar mijn inschatting weinig tot geen invloed op de ontwikkelingen rond S’hol. Klinkt heel mooi allemaal, scenario’s hebben klaarliggen en zo, maar uiteindelijk beslist Den Haag (und das ist gut so, zou de Berlijnse burgemeester zeggen).

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  A propos, waarom zou ik er überhaupt mee stoppen? Bevallen mijn commentaren vanuit den vreemde jou niet? Schuw je de confrontatie en het debat?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jan Demming

  Ook toen ik er nog werkzaam was heb ik wat Schiphol betreft altijd grote twijfels gehad over én ongebreidelde groei én een beter milieu. In feite was ik ervan overtuigd dat beide zaken niet samen konden. Dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken, ook niet tegenover mijn werkgever en collega’s. En ondanks het feit dat de vliegtuigen stiller worden, geloof ik nog steeds niet in beide hierboven omschreven doelstellingen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. j aan jan d

  hoi, ik heb je gemist op de bijeenkomst jl. di-23-10 in het Keizer Karel College.
  Ik miste je evt. goede inbreng vanuit wat wel niet kan, gezien radarbeelden vliegtuigroutes m.n. starten, landen….

    /   Beantwoorden  / 
 9. Johan Th. Bos

  Nou Jan, wie ECHT principieel is zoekt dan een andere baan. Je blijft niet werken bij een instantie die te graag bestrijdt. Zeker elke promotieverbetering en salarisverhoging wel geweigerd? Want die kon alleen uit de door jou verketterde groei van het vliegverkeer worden gefinancierd. Toch aardig van je werkgever dat die zo’n tegenwerker als medewerker accepteerde. Zou ik geloof ik niet doen. Het is zoiets als een personeelslid van een slijterij die iedere klant van de drank af wil houden.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Meneer Bos, hulde! We hebben nu meneer Demming ontmaskerd als een man die zijn principes opofferde om maar lekker flink veel geld te kunnen verdienen. Walgelijk!
  En dat zou nog tot daar aan toe zijn, maar hij gebruikt nu zijn vrije tijd om mensen te verketteren die niet aan zijn hooggestemde idealen willen meewerken. Een toontje lager voortaan, meneer Demming!

    /   Beantwoorden  / 
 11. j aan johan

  Wat maak je me nou??? Hij zorgDE tenminste er voor dat die vliegtuigen niet op onze koppen landen!!!!en hij heeft van bepaalde zaken nu eenmaal meer verstand dan jij of ik!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Tsja, beste J, de waarheid doet pijn nietwaar? Meneer Bos en ik hebben er geen probleem mee, dat hij zijn werk netjes deed (daar werd hij immers ook vorstelijk voor betaald, zó vorstelijk dat hij het zich kan veroorloven om in het peperdure Amstelveen te wonen, een voorrecht dat jongeren en starters door ons intens gemene stadsbestuur wordt onthouden). We hebben er bezwaar tegen dat hij zijn principes verloochende! Want dat hebben meneer Bos en ik ondanks al onze verschillen van mening wel met elkaar gemeen: we houden van mensen met karakter!

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jan Demming

  Ook van mensen met een rot-karakter, meneer v.d. Liet?

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Beter een rot-karakter dan helemaal geen karakter. En nu we het toch over karakterloosheid hebben: mag ik concluderen dat u uw voornemen om niet meer op mij te reageren, zoals amper een maand geleden door u aangekondigd, thans definitief laat varen?

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan Demming

  Ach, meneer Van der Liet, voor mij is het heel moeilijk om iemand, die zich constant als bloedzuiger gedraagt, links (in uw geval rechts) te laten liggen. Maar ondanks het feit dat u mijn computer en die van anderen bevuild met uw onzinnige teksten en stellingen, zal ik vanaf heden trachten om er zo weinig mogelijk op in te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Grea Twint

  Ga je weer lekker Hans, ook in deze collum?
  Niet te geloven dat je CDAer bent, tenminste, ik heb daar een ander beeld van. Hier zal je Clubje ook niet blij mee zijn. Heb je eigelijk nog CDA-vrienden?
  Groetend Grea Twint

    /   Beantwoorden  / 
 17. Hans van der Liet

  Tsja, als jij het beeld hebt dat CDA-ers makke schaapjes zijn die men onweersproken tegen het been kan plassen, dan zal het een hele schok voor je zijn dat er ook tussen zitten die van zich af bijten. Leer er maar mee te leven!

  En aangezien ik geen ambt meer bekleed binnen het CDA is het van secundair belang of men daar blij is of niet.
  Vrienden die lid zijn van het CDA heb ik nog te over, waaronder de CDA-wethouders in Amstelveen en Ouder-Amstel.

  Maar ik zit nog steeds te wachten op het antwoord op de vraag van welke partij jij lid bent. Schaam je je daar soms opeens voor?

    /   Beantwoorden  / 
 18. Johan Th. Bos

  Nou ik dacht dat christenen naar bijbelse maatstaven redelijk makke schapen, onder de Goede Herder, zouden zijn. Die zouden lijden in deze wereld, in navolging van Hem, al merken wij daar in deze streken weinig van. Hoezo van zich afbijten? Hoe verhoudt zich dat tot het verhaal van die linker en rechter wang en het grote Voorbeeld dat als een Lam ter slachting werd geleid? Maar ik heb al heel lang de indruk, zoals de heer Van der Liet weet, dat die C van het CDA van alles kan betekenen, behalve christelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 19. Hans van der Liet

  En staat er niet ook geschreven: “oog om oog, tand om tand” ?

  En zoals de Positivo’s al zongen:

  “Onze God die is de beste,
  onze God is kampioen,
  daarom zijn wij hier in het Westen,
  relatief in goeden doen.”

    /   Beantwoorden  / 
 20. Johan Th. Bos

  Oog om oog etc. is het Oude Verbond, waaraan Christus een einde maakte en waaronder Joden helaas nog leven. In het Nieuwe Testament wordt daar dan ook krachtig stelling tegen genomen. Overigens rukt u die tekst enigszins uit het verband, maar met gaat te ver daar nu een uitvoerige studie aan te wijden. Als het CDA meent nog onder ‘oog om oog, tand om tand’(de wraak) te moeten leven, bevestigt dat alleen het ontbreken van de wortels in Christus (laat ik nu maar even niet ‘christelijke wortels’ zeggen, want dat blijkt in de praktijk iets anders). Het verschil tussen het oude (wet) en het nieuwe is de genade. Jezus heeft ook nooit de wraak (oog om oog) gepredikt. Integendeel: hebt u vijanden lief.

    /   Beantwoorden  / 
 21. mevr.Steenkamp

  Het moet mij toch van het hart dat het de heer van der Liet aan het nodige fatsoen ontbreekt. Op de site van het AN is hij tot de orde geroepen dus gaat hij hier vrolijk verder. Wat een geluk voor hem dat hij zomaar een medestander treft…..Hij is nu helemaal gelukkig, want dat gebeurt zelden.
  Bestaat er op Curacao geen forum waar hij verder kan gaan met kritiek uiten en mensen beledigen? En dat noemt zichzelf Christen…

    /   Beantwoorden  / 
 22. Hans van der Liet

  Christen zijn betekent niet dat men maar ja en amen hoeft te zeggen tegen de brullende onzin die sommige mensen aan het papier, of in casu, het internet toevertrouwen. Overigens: ik beledig geen mensen, ik wijs ze slechts met enige nadruk op hun onvolkomenheden (inconsistentie, inconsequentie, geborneerdheid, onwetendheid etc).

    /   Beantwoorden  / 
 23. mevr.Steenkamp

  Dan kent U zichzelf slecht, meneer vd Liet, want U beledigt mensen alleen maar. Jammer dat U het verschil niet kent tussen iemand ergens op wijzen en iemand beledigen. Niet iedereen is zo goed onderlegd als U gezien Uw woordenschat. Voor wie werkt U eigenlijk?

    /   Beantwoorden  / 
 24. Hans van der Liet

  U zou eens moeten teruglezen hoe politici op deze site bejegend worden, dàt is pas beledigend!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.