D66 vindt bomenbeleid B&W te vaag

D66 vindt het door B&W voorgestelde bomenplan te theoretisch. Er zijn volgens de fractie te geen concrete acties in te ontdekken op stads- en wijkniveau om zwakke plekken in de groenvoorziening te verbeteren. Het bomenplan is bedoeld als leidraad voor toekomstig beheer en herinrichting. Maar het gaat volgens D66 vooral over de waarde van bomen in het algemeen en in het bijzonder bij structuurelementen als stadshoofddragers, historische wegen, parken, bijzondere plekken en karakteristieken van wijken. De fractie zegt te missen wat er nu precies gaat gebeuren in de komende jaren.
'Als er in de nota op wordt gewezen wordt dat vooral in Amstelveen-Noord mooie plekken worden waargenomen en onvoldoede in Amstelveen-Zuid, dan moet de ambitie zijn een dergelijk manco met concreet aan te pakken,' aldus de democraten. ‘Bij de visie op de waarde van bomen bij bijvoorbeeld historische wegen, in parken en wijken ontbreekt eveneens een gericht actieplan.' De fractie gaat in september van de gemeenteraad een uitspraak over een dergelijk actieplan vragen.

Lees ook:GroenLinks tegen gemeentelijk bomenplan
Lees ook:Gemeente wil schonere lucht in de stad
Lees ook:GroenLinks geeft ‘mager zesje’ voor collegeplan schone lucht
Lees ook:Nieuw beleid: ‘Juiste boom op juiste plek’
Lees ook:Meer 30 kilometer gebieden op komst in de stad

2 reacties op “D66 vindt bomenbeleid B&W te vaag

  1. jerriehoogie

    Amstelveen Noord is al een heel stukje ouder als zuid ,en heeft dus een redelijk mooi boombestand.! Het is makkelijker plannen maken als het voorbeeld er al is.

    Zuid is vol met spring bomen.,jammer en ja het word tijd dat daar eens wat meer permanente bomen mogen komen.,
    Ik mag hopen dat er plannen worden gemaakt !! ( om De peppels te verdrijven )

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    Dat is wel makkelijk reageren door D66. Laat de voorgaande collegeperiode nu net Rien Alink verantwoordelijk wethouder zijn geweest voor dit onderwerp. Kan me niet herinneren dat er ook toen een duidelijk voorstel is gekomen. Meer discussie over kap, hoeveel en waarom. Zeker geen verhaal over historie etc. Dus komt u maar met een initiatiefvoorstel, dat is de regie nemen en niet achterover leunen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.