Burg. vindt gang van zaken noodopvang triest

Mirjam van 't Veld. Foto: amstelveenweb.com

Mirjam van ‘t Veld. Foto: amstelveenweb.com

Burgemeester Mirjam van ’t Veld is diep teleurgesteld over de snelle verwijdering van vluchtelingen uit de noodopvang in Kronenburg. Zij is door de manier waarop zij de vluchtelingenstroom en huisvesting daarvan tussen Joodse instellingen voorbereidde, gedomineerd voor de wereldwijde burgemeestersprijs (World Mayor Price).

Maar de capaciteit van de noodopvang werd nooit ten volle benut en was binnen de kortste tijd al weer helemaal leeg. Het COA (Centrum Opvang Asielzoekers) dirigeerde versneld vluchtelingen naar azc’s (asielzoekerscentra), omdat er minder kwamen dan was voorzien.

In het vervolgtraject had Amstelveen de ‘Kronenburgers’ graag in de regio gehouden, zodat de honderden Amstelveense vrijwilligers contact met hen konden blijven houden. Een ‘warme dossieroverdracht’, noemde Van ’t Veld die donderdag bij de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Maar de mensen uit Kronenburg zijn goeddeels over azc’s in heel het land verspreid. “Wij kunnen ons beleid niet waarmaken en dat is heel jammer”, zei de burgemeester.

 

 

Lees ook:COA maakt excuses voor snel opheffen noodopvang
Lees ook:Gemeente houdt leeg vluchtelingenpand aan
Lees ook:‘Sluiting opvang vluchtelingen gemiste kans’
Lees ook:Vluchtelingen boos door vertraging IND
Lees ook:Noodopvang vluchtelingen vertraagd

2 reacties op “Burg. vindt gang van zaken noodopvang triest

  1. Frank

    Ze heeft zeker een punt. Men had draagvlak gecreëerd , er waren genoeg vrijwilligers. Nu worden deze mensen in megaopvangcentra, meestal ver weg van de bewoonde wereld gestopt, waar velen zich kapot vervelen, met alle gevolgen van dien, minder vrijwilligers zijn en dus minder kans om Nederlands te leren. En dan maar zeuren over integreren . Dit beleid zet alle vluchtelingen op minstens een achterstand van een jaar. Ook niet goed voor Nederland, dacht ik zo. Of je nu voor of tegen vluchtelingenopvang bent, dit beleid kost alleen maar meer geld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gerben

    De Burgemeester ieder jaar laten kiezen uit en door de Raad, is dat een optie?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.