Noodopvang vluchtelingen vertraagd

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

De noodopvang voor vluchtelingen in Kronenburg is niet voor eind april klaar. Hoewel eerder werd gemeld dat de eersten al in januari zouden komen. Blijken werkzaamheden aan het leegstaande kantoorgebouw – het voormalige hoofdkwartier van Ballast-Nedam – voor vertraging te zorgen. Dat heeft burgemeester Mirjam van ’t Veld aan de gemeenteraad laten weten.

Een gesprek met en een brief van COA maakte duidelijk dat onder meer de brandveiligheid in het pand extra voorzieningen vergt. “In het gesprek met het COA hebben wij suggesties gedaan om de komst van de vluchtelingen te bespoedigen, zoals een gefaseerde opvang of de inzet van extra mankracht om de verbouwing te versnellen”, schrijft Van t Veld.

Maar het COA heeft schriftelijk uitgelegd daar geen mogelijkheden toe te zien. De burgemeester laat weten de vertraging te betreuren, omdat vrijwilligers en betrokkenen klaar staan om te helpen en opvangplaatsen in Nederland nog steeds hard nodig zijn.

Er komt overigens wel een recreatieruimte in het gebouw. Volgens de burgemeester draagt die bij aan de leefbaarheid en beheersbaarheid op de locatie. “Wij zullen onze contactpersonen bij de verschillende betrokken organisaties en de klankbordgroep van omwonenden hierover nader informeren”, schrijft de burgemeester.

Het COA wil de verbouwing goed aanpakken, omdat het langer dan een jaar van de noodopvang gebruik wil maken.

 

Lees ook:COA maakt excuses voor snel opheffen noodopvang
Lees ook:Burgemeester met dood bedreigd
Lees ook:‘Sluiting opvang vluchtelingen gemiste kans’
Lees ook:Werkzoekenden aan de slag in noodopvang
Lees ook:Burg. vindt gang van zaken noodopvang triest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.