COA maakt excuses voor snel opheffen noodopvang

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Het COA stopt eind januari met het huren van het gebouw in Kronenburg dat als noodopvang voor vluchtelingen was ingericht. Het huurcontract van het voormalige kantoorpand van Ballast-Nedam wordt niet verlengd. Burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Jeroen Brandes (PvdA) hebben dat tijdens een gesprek met de instelling te horen gekregen. Die geeft wel excuses gemaakt voor het plotselinge opheffen van de noodopvang.

Daar waren 400 plaatsen, maar die zijn nooit benut en al snel stond het helemaal leeg. Volgens het COA is er wel iets mis gegaan bij het plotselinge opheffen van de noodopvang, waarvoor honderden vrijwilligers klaar stonden en zich wilden inzetten. Maar zij werden teleurgesteld door de geringe komst van vluchtelingen en het al snel volstrekt lege pand, dat nu niet wordt gepromoveerd tot azc.

“Wij waren onaangenaam verrast”, vertelde de burgemeester woensdagavond aan de gemeenteraad, doelend op de snelle opheffing van de noodopvang. Zij heeft samen met de wethouder aan het COA uitgelegd op honderden vluchtelingen te hebben gerekend met onder meer onderwijs, taalcursussen en de inzet van tal van vrijwilligers. “Maar van de ene op de andere dag stond het pand leeg”, zei ze.

Van ’t Veld wees ook op de goede gesprekken van de vluchtelingen met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap, die dagelijks met hen koffie dronken ren spraken over de uiteenlopende achtergronden. Het COA heeft toegezegd een brief aan alle vrijwilligers te zenden.

 

 

Lees ook:Vrijwilligers leeg pand vluchtelingen stoppen
Lees ook:Burg. vindt gang van zaken noodopvang triest
Lees ook:Gemeente houdt leeg vluchtelingenpand aan
Lees ook:‘Sluiting opvang vluchtelingen gemiste kans’
Lees ook:B&W: ‘Vrijwilligers noodopvang, enthousiast blijven’

4 reacties op “COA maakt excuses voor snel opheffen noodopvang

  1. Gerben

    Sorry aanvaard. En COA kan altijd weer een beroep op ons doen, als het nodig is.
    Jammer voor de Burgemeester dat zij nu mogelijk een internationale award aan haar neus voorbij ziet/laat gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Compleet mismanagement van het COA. Zo jaagt zij gemeentes op kosten, zorgt voor chaos bij hun organisatie en onrust bij de bevolking. En wat doet het COA? Excuses aanbieden!

    Dit is wel een pracht voorbeeld hoe je geen draagvlak onder de bevolking kunt creëren voor asielzoekers. Had het gewoon open gehouden, maar dan op een laag pitje. Dat is op menselijk vlak ook veel beter.

    Nu wordt de noodopvang gevestigd in de Bijlmerbajes, een afgekeurd gebouw voor onze misdadigers, maar niet voor asielzoekers!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. PeterPC

    Tja, frank bikker ik heb het al eerder gezegd er werd door de zieligheid industrie te weinig aan verdiend. Dus kappen ze ermee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

      Je zou het bijna denken. En aan de andere kant maar lullen over participatie van de asielzoekers in onze maatschappij. Of ze dat leren als ze met zijn 1500 ergens in de bossen zitten.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.