Vrijwilligers leeg pand vluchtelingen stoppen

De noodopvang voor vluchtelingen in Kronenburg staat nu vrijwel leeg. Het Bewonersplatform Vluchtelingen Welkom Kronenburg ziet er geen heil meer in door te gaan met de dagactiviteiten op maandag, woensdag en vrijdag.

Zaterdag vetrokken erf bewoners, zondag vier en woensdag nog acht. Het pand is dan leeg of bijna leeg. “Het omslagpunt is gepasseerd”, zegt Hans Straeter van het platform,die  al eerder klaagde over het slinkende en in feite nooit op volle sterkte (van honderden vluchtelingen) gekomen aantal, waar een massa vrijwilligers tegenover stond. Het tegenvallende aantal vluchtelingen demotiveerde de vrijwilligers. Het platform stopt woensdag 10 augustus met de dagactiviteiten.

Het welkom café in Buitenveldert, waar ook al meer vrijwilligers dan vluchtelingen kwamen, gaat donderdagavond 18 augustus (19.30 tot 22.00 uur) nog een keer door. Dat wordt gehouden in Huis van de Wijk Buitenveldert. Het wordt, als er geen nieuwe bewoners komen, een afscheidsfeest, meldt Straeter. “Maar ook een bijeenkomst om met elkaar uit te wisselen of en hoe we mogelijk verder gaan”, laat hij de vrijwilligers weten., “Met welke activiteiten? Met wie? Waar?”

Vrijwilligers kunnen suggesties mailen naar [email protected]

 

Lees ook:Café Welkom voor vluchtelingen druk bezocht
Lees ook:Weer ‘welkom café’ voor vlchtelingen en bewoners
Lees ook:Vrijwilligers vluchtelingen willen doorgaan
Lees ook:Bijeenkomst ‘welkom platform’ vluchtelingen
Lees ook:‘Sluiting opvang vluchtelingen gemiste kans’

Eén reactie op “Vrijwilligers leeg pand vluchtelingen stoppen

  1. Frank

    Goed begeleid al die vrijwilligers door de gemeente, maar aan de andere kant maar weer vragen met andere zaken. Zet er nu eens 1 of 2 ambtenaren met verstand van zaken op alle vrijwilligerswerk en die constant te bereiken zijn onder kantooruren en die de boel ook stroomlijnen en niet een paar uurtjes voor dit of voor dat. Dat hele digitale inschrijven werkt ook voor geen meter. Nodig mensen die wat willen gewoon uit. En ook de organisaties. Een vrijwilligersmarkt opzetten om de zo veel tijd is toch niet zo moeilijk. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden!
    De gemeente Amstelveen wil weer voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, kortom dat hele vrijwilligerswerk is weer knullig georganiseerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.