‘Ik zal u missen’

 

Fred de Graaf

Fred de Graaf

 “Ik zal u missen”, zei burgemeester Fred de Graaf woensdag tegen de gemeenteraad. Hij nam afscheid na een half jaar waarnemer te zijn geweest, sinds het vertrek van Jan van Zanen naar Utrecht. Diens definitieve opvolger Mirjam van ’t Veld wordt donderdag geïnstalleerd. Zes jaar geleden de jongste burgemeester in het land. Lijkt mij een carrièrevrouw die niet zo lang in Amstelveen blijft, maar dat terzijde.

De Graaf prees de stad en de raad. Het enige nadeel voor hem is steeds de file naar Apeldoorn, waar hij woont (en ooit burgemeester was), geweest. “Ik werd hier warm ontvangen en dank u voor uw vriendschap en de gezelligheid. Op basis van 30 jaar burgemeesterschap in diverse gemeenten, constateerde hij dat B&W efficiënt en effectief vergaderen. Mede door de ijverige ambtelijke medewerkers blijkbaar.

Ook die organisatie, met opvallend veel vrouwen er in, werkt volgens hem uiterst efficiënt. “Ik kan u feliciteren met deze organisatie”, zei De Graaf, die ook het keukenpersoneel, de opruimers van de raadzaal en beveiligers prees. Een hoogtepunt in zijn leven is volgens hem de eerste Koningsdag geweest, waarop hij de koning en zijn familie in Amstelveen mocht ontvangen.

Namens de raad had Hans Bulsing (VVD) hem een schilderij aangeboden. “U hebt zich in hoog tempo ingewerkt en wij zagen u overal”, zei Bulsing. Hij noemde De Graaf een ervaren en bevlogen bestuurder, “wars van nodeloze prietpraat” en mede oorzaak van het slagen van de Koningsdag. “U was een tussenpaus, maar ook een tussenpaus is een paus”, zei Bulsing.

 

Lees ook:42% kosten Koningsdag voor beveiliging
Lees ook:Preventief fouilleren wegens bezoek van Koning
Lees ook:Recht binnen treden huizen blijft bestaan
Lees ook:Fred de Graaf waarnemend burgemeester
Lees ook:Houten portretten voor wie met koningspaar op foto wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.