Raat

Herbert Raat

Een lokale professor (zijn naam noemen zal hij niet op prijs stellen) vertelde me de politiek van de VVD als links georiënteerde burger te verafschuwen. En toch kon hij waardering voor Mark Rutte opbrengen. Omdat die als een volgens hem kundige manager de toko Nederland door moeilijke jaren leidde en er in slaagde zijn kabinet lachend bij elkaar te houden, ondanks de voorspellingen van velen dat het geen half jaar in takt zou blijven.

Toen die prof de term manager liet vallen, reikte hij mij onbewust iets aan. Natuurlijk, Rutte is een organisator, die zijn bedrijf kundig heeft gerund. Hij is absoluut geen politicus. Dat wist ik zeker toen hij ‘sorry’ zei voor onvervulde beloften. Dat is exact wat een beetje politicus nooit doet. Zelfs lokaal niet. Een politicus wordt geacht in verkiezingstijd met beloftes te strooien en eenmaal op het pluche die volstrekt te zijn vergeten. Geheugenverlies is een vereiste voor iedereen in de politiek. Dikke verkiezingsprogramma’s, die toch niemand leest, ten spijt. Hoor je bijvoorbeeld, om in Amstelveen te blijven, ooit de PvdA nog over goedkope sociale huurwoningen, enkele jaren geleden nog een breekpunt in een coalitie met de VVD? Tuurlijk niet. Tot stomme verbazing van iedereen mocht de partij met de liberalen meedoen, mits zij niet meer zeurde over die goedkope woningen en zich klakkeloos aansloot bij het liberale standpunt dat het beleid louter op doorstroming van de ‘scheefwoners’ moet zijn gericht. In je hok van pluche dus, sociaal democraten (zoals zij zich lachwekkend nog steeds durven blijven noemen).

Natuurlijk is VVD-er Herbert Raat de baas in de stad. En een manager. Hij komt uit een ondernemersgeslacht en weet hoe een bedrijf moet worden geleid. Hij lijkt op Rutte. Uiteraard levert dat hem ook tegenwind op (volgens sommigen aan de zijlijn doet hij werkelijk alles verkeerd), maar die lijkt tot nu toe weinig voor te stellen en hij blijft meestal vriendelijk jegens degenen die anders dan hij denken. Dat is slim.

“Ik ben een rode rakker”, zei iemand dezer dagen tegen me, voor wie zelfs de PvdA en GroenLinks nog te rechts zijn. “Maar ik moet toegeven dat ik Raat een geweldige bestuurder vind. Die man moeten we gewoon voor Amstelveen houden. Maar ik vrees dat hij binnen de kortste keren ergens burgemeester kan worden. Was hij het hier maar.”

Ik denk dat Raat zelf uit bestuurlijk oogpunt niet op het Amstelveense burgemeestersambt zit te wachten. Zo iemand wordt benoemd en heeft, behalve als het gaat om openbare orde, niet zo gek veel politieke invloed. Hij moet meedeinen op de golven van de gekozen politieke bestuurders om zich heen. Ik denk dat degenen die Raat – tot hun verdriet of met hun instemming – de machtigste man in Amstelveen vinden een beetje (of volledig) gelijk hebben. Hij beheert zo ongeveer de zwaarste portefeuilles. Wethouders van de andere coalitiepartijen doen natuurlijk gedwee wat hij zegt, al zullen zij dat in alle toonaarden tegen spreken. Maar de waarheid lijkt dat die partijen gewoon bijwagens van Raats VVD-beleid zijn. Daar kun je nou wel de pest over in hebben, maar dit is nu eenmaal een VVD-gemeente. Het is niet anders, ook al zouden sommigen dat wel willen. Of ik het eens ben met alles wat B&W onder invloed van Herbert Raat doen, is een tweede. Maar ik moet er niet aan denken dat een of andere lokale D66-er of andere politieke kneus hem gaat vervangen. Dan maar liever de manager…

 

Lees ook:Raat wil dat Rutte nu opkomt voor KLM
Lees ook:Raat: ‘Rutte, er tegenaan met asielzoekers’
Lees ook:Raat vindt niveleringsplannen kabinet onbegrijpelijk
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg
Lees ook:Mark Rutte voor VVD-campagne in Amstelveen

76 reacties op “Raat

 1. Tomaat

  Je kunt je natuurlijk ook afvragen of Raat zo goed lijkt, omdat hij omringd is door kneuzen of omdat hij goed is. Het zal van allebei wel wat zijn. Een feit is dat de VVD overheerst op dit moment. Of dat goed is op de lange duur. Ik weet het niet. Het zou verstandig zijn van de VVD om op essentiële zaken andere partijen ook eens echt wat te gunnen, want de truc van de bijwagens raakt natuurlijk ook wel eens een keer uitgewerkt. Ook moet de VVD er rekening mee houden dat Raat eens weggaat en wat dan.

  Die hele PvdA is lokaal ook een afgang. Ze moeten daar het woord sociaal schrappen of uit het college stappen. Ik snap ook niet waarom zij niet gaan samenwerken met GL SP. Dan kan men eens een serieus tegengeluid laten horen en kan men ook eens echt wat bereiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Geinig, iedereen loopt weg bij de SP. Roemer krijgt straks een mes in de rug, dat is landelijk, maar wekt werkt wel door in de lokale politiek.

   GL? Die hadden een raar mannetje die alleen maar geïnteresseerd was in de kroeg openins/sluitings tijden naast de woning waar hij zolang heeft gestudeerd. Op jouw kosten. En dat doen SP’ers toch niet? Toch?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tomaat

    Men komt en gaat in de politiek, zo ook bij de SP en wat dan nog?
    En het mes in de rug komt overal voor.
    PC heeft liever mensen met giga bonussen of afvloeiingsregelingen waarvan het volstrekt onduidelijk is waaraan ze dat verdiend hebben.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Je gaat toch hoop ik niet serieus in op de provocaties van PC ? Pfffff.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Onze Grote Roerganger wordt toegejuicht door wat onafhankelijke en kritische journalistieke media hadden moeten zijn . Oppositie is er niet of houdt zich muisstil. Dissidenten worden gecensureerd, verketterd, gek verklaard en desnoods verbannen. Het lijkt hier inderdaad zolangzamerhand wel op het Noord-Korea van Kim Jong Il, het Zimbabwe van Mugabe en het Roemenië van conducator Ceaucescu.

    /   Beantwoorden  / 
  1. slimpie

   Raat is inderdaad de machtigste man in Amstelveen, maar dat komt ook door de rest van de partijen hier. Dat hele D66 is een totale afgang. Die Maaike, haast nooit te zien of het moet zijn bij onbenullige items van nietszeggende aard , o nee ze mag op last van Raat de cultuurstrip verkleinen. En een voorstel voor plantenbakken in het Stadshart. Dan heb je Brandes, de rotondeman, die aan hand van Raat welzijn heeft “hervormd” Houden we nog over Bot, die mocht tekenen bij het kruisje van verschillende projectontwikkelaars terwijl Raat op de foto mocht.
   Wie zijn er nu de politieke en bestuurlijke idioten hier? De tranen schieten toch in je broek? De rest zijn zonder meer een stelletje onbenullen

   Dit heeft helemaal niets te maken met toejuichen maar eerder met een politieke analyse van de feiten in Amstelveen ongeacht je politieke voorkeur.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Uit Noord-Korea zou ik vluchten nu het nog kan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Wie niet. Nog een open deur waar we doorheen moeten, beste Johan?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

   JB, denk eens aan de landen waar mensen uit moesten of moeten vluchten vanwege hun opvattingen en kritische meningsuitingen. Wilt u Amstelveen daarmee vergelijken?

   Ik pleeg liever verzet zolang het nog kan. Meelopers zijn er hier al genoeg.

   AmstelveenZ wijdt deze week zijn hoofdredactionele inleiding plus een vaste A9-rubriek aan Raat. U een hele column. Brr. Klef zooitje.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    U kunt niet goed lezen helaas, althans mij niet, omdat u nu eenmaal een anti-Raat leesbril hebt. Zullen we nu weer terugkeren tot dit dictatoriale Amstelveen met zijn volledig in handen van de overheid zijnde pers?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerben

     Amstelveens Nieuwblad gaat er per week op vooruit.
     Nu nog een AN wesite.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Robert van Waning

     AN stopt ermee. Dat mag vooruitgang heten. Beter geen media dan onbetrouwbare, partijdige en anti-democratische spreekbuizen van de machthebbers en onderdrukkers van vrije meningsuiting.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, zonder overdrijven en verdraaien heeft u kennelijk niets aan te merken op mijn reacties. Ik lees beter dan u lief is.

    U heeft – net als de ‘journalisten’ van AmstelveenZ en Amstelveens Nueuwsblad – een roze Raatbril op. Hij heeft u allemaal in zijn zak. Deze week is het weer bar met de persoonsverheerlijking van die bestuurder in de lokale media.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerrit

     “Deze week is het weer bar met de persoonsverheerlijking van die bestuurder in de lokale media.”

     Jaloers?

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     ‘Hij heeft u allemaal in zijn zak’. Opnieuw blijkt dat u mijn stukken uiterst selectief leest, sommige ervan kennelijk helemaal niet. Maar stoppen we nu echt met het onderlinge gedoe in het verlengde (of verlangde) van dit onderwerp?

       /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  ” Dissidenten worden gecensureerd, verketterd, gek verklaard en desnoods verbannen.”

  Wat is daar mis mee?

    /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Wil de lokale professor die links georiënteerd is nu opstaan?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rotary-vriendje

  Herbert Raat vind ik een zeer aardige en toegankelijke man. Hij groet mij zelfs als ik hem wel eens tegenkom. Hij zal ongetwijfeld zijn dossiers kennen en weet hoe het politieke spel in elkaar zit.

  Maar het stikt van mensen met die kwaliteiten. Verreweg de meeste academici en sommige HBO’ers kunnen in korte tijd moeilijke dossiers tot zich nemen en het tegen de meetlat van hun politieke kleur leggen. Tel daarbij op dat je goed met mensen om kunt gaan en verbaal redelijk uit de verf komt, maar ben je dan ook een goede wethouder ? Ik denk dat het oordeel in de meeste gevallen op de eerste competenties gegrond is. Sterker nog; wie heeft precies in zijn hoofd welke wapenfeiten een wethouder op zijn naam heeft staan ?
  Ik denk niet zoveel mensen. Het oordeel wordt vaak op media optredens gebaseerd. En dan vind ik het moeilijk om te bevestigen of Raat wel zo’n geweldige wethouder is. Maar goed, als je tegenwoordig niet al te grote blunders maakt, ben je vaak al heel goed.

    /   Beantwoorden  / 
  1. gerben

   Waarom zou Hij je niet groeten? Moest er nog biijkomen ook.
   Ben jij de lokale professor?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    ???

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Rotary, Gerben verwijst naar de eerste zin van JB’s column over Raat. Er schijnt in Amstelveen een links-georiënteerde professor te wonen die de managementstijl van Rutte en Raat wel kan waarderen.

    Dat moet natuurlijk in de krant, want de neo-liberalen moeten koste wat kost weer de volgende verkiezingen winnen en kunnen een goedgezinde pers dus goed gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tinus Trekveer

     “een links-georiënteerde professor”

     Die bestaan helemaal niet.

       /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  “Beste mee-schrijver, Je bent een trouwe bezoeker van dichtbij.nl en levert als mee-schrijver een belangrijke bijdrage aan de redactionele inhoud. Dit waarderen wij enorm. Via deze nieuwsbrief informeren we je dat dichtbij.nl per 14 september stopt in jouw regio. Bedankt voor je betrokkenheid en vertrouwen in ons platform.”

  Toch leuk om alsnog waardering te krijgen..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Beter lezen, JB. Dichtbij stopt ermee. Bovendien was ik er al jaren verbannen vanwege mijn onwelgevallige meningsuitingen. Slechte journalisten en dito bestuurders en andere anti-democraten kunnen daar namelijk niet tegen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Dichtbij bestaat hier allang niet meer, maar er is of komt een site van het Nieuwsblad.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Zoostje

    Schattig van Dichtbij………ik heb diezelfde mail ontvangen. Ik kan daar niet eens meer inloggen, dus hupsakee weg met dat forum.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Hoewel iemand op deze site ze allemaal over één kom scheert, heb ik hier lieven geen discussie over andere media.

       /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

   De opm. van rvw. slaat hierop, dat al de artikeltjes die de meeschrijvers hebben geproduceerd op Dichtbij.nl ook weggehaald worden. Dat is wel nieuws, want ik heb ook zo’n standaardmailtje gehad. In vele van deze artikeltjes werd kritiek geuit op het bestaande beleid of kritische aantekeningen. Soms stonden er ook onwaarheden in, aangezien de schrijvers natuurlijk geen journalisten waren. Ook werd vaak de politieke lijn van de Telegraaf totaal niet gevolgd. Dat was juist het leuke eraan en menige Amstelvener heeft toen een stukje geschreven ( ik zelf 84), wat ook vaak weer opm. van raadsleden of B&W ontlokten.Er is zelfs een raadslid geweest die kritiek had op dit concept en er vragen over in de raad heeft gesteld. Onze burgemeester zit in de raad van bestuur van de Telegraaf.

   Aan het begin van 2016 konden er geen reacties meer bijgeschreven worden waardoor de bijdragen van de meeschrijvers als een plumpudding in elkaar zakten. Ik zelf heb toen ook niets meer geschreven, want juist de reacties vond ik leuk.

   Johan Bos klaagt vaak dat er geen lokale journalistiek is overgebleven. Dat is zonder meer waar. Het oude concept van Dichtbij.nl was juist een leuk alternatief, waardoor nog menige Amstelvener die eens wat anders over de lokale mores wilde lezen en niet enkel maar lofzangen via RTVA en AmstelveenZ aan zijn trekken kon komen. Ook was dit een pracht van een uitlaatklep van de Amstelvener, die echt wilde participeren.

   RTVA is voor zijn subsidie namelijk afhankelijk van de gemeente en heeft in het verleden ook een hoofdredacteur gehad die eerst een raadslid van de VVD was. Voor de rest bedienen zij zich van stagairs die van de politieke verhoudingen hier geen kaas hebben gegeten. Wat betreft AmstelveenZ, die houdt kantoor in de voormalige Bajes, waarvan de eigenaar veel te vertellen heeft in de plaatselijke VVD.

   Enkel Amstelveen blog wil nog wel eens kritiek uiten op het beleid of op het handelen van politieke partijen. Ook de VVD! JB vindt enkel dat Raat, ongeacht zijn politieke afkomst, het goed doet. Net zoals in het verleden, voor de ouderen onder ons, vele kamerleden Markus Bakker van de CPN een bekwaam kamerlid vonden, terwijl ze fel anti CPN waren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Mee eens, behalve de laatste alinea. Ik kan mij namelijk geen kritiek van Johan Bos op wethouder Raat (VVD) vinden; wel op de VVD en VVD-raadsleden.

    Herbert Raat heeft alle lokale (nep)journalisten in zijn zak. Dat is voor een oud-voorlichter met een zak advertentiegeld van de gemeente niet zo moeilijk. Wie betaalt, bepaalt, immers.

    Het is ook niet goed voor het optimaal functioneren van een levendige lokale democratie waarin weerwerk, tegenspraak, controle en publieke verantwoording niet alleen normaal worden gevonden maar ook worden aangemoedigd, in plaats van onderdrukt en uitgeschakeld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Ok (nep) journalisten, maar ook JB? De baas van JB is Ben Blog en hij mag zelf weten wat hij op zijn site zet. Dat jij het daarmee niet eens bent, is jouw probleem. En natuurlijk zal hij contacten hebben met Raat. Elke journalist heeft contacten met zijn nieuwsbronnen, anders hoort hij ook niets, maar hij schrijft ook over de SP en andere partijen die nou niet de politieke vrienden van Raat zijn.

       /   Beantwoorden  / 
   2. Johan Bos

    1. De raad van Bestuur is een fill time functie (de directie)
    2. De Burgemeester zit in de Raad van Commissarissen van WNL.

      /   Beantwoorden  / 
   3. Robert van Waning

    Frank, ik schreef dat ik mij geen enkele kritiek van Johan Bos op wethouder Raat kan herinneren. Jij wel?

    JB was journalist maar nu is hij een bloggende burger die zich – net als reageerders – niet hoeft te houden aan een redactioneel statuut en zich ook niet tegenover een hoofdredacteur hoeft te verantwoorden. Als JB journalist is, dan zijn jij en ik dat ook.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

     Ook niet waar. JB reageert enkel als hij wordt aangesproken, direct of indirect of een feitelijke onjuistheid ziet, zoals in mijn laatste reactie, waarmee ik enkel bedoel te zeggen dat B&W wel erg veel lijntjes met de hier aanwezige pers heeft lopen, maar dat is tevens de schuld van diezelfde pers. Uitgezonderd JB die meestal probeert zich onafhankelijk op te stellen en niet als een persvoorlichter.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Juist frank, maar rvw in zijn emotionele invaliditeit ziet alleen maar JB en Raat als de boosdoeners.

        /  
     2. Zoostje

      Dus ik mag ook weer reageren? Direct of indirect…..wie heeft hier ook een mail van de heer Bos ontvangen?

        /  
     3. Johan Bos

      Weer terug, ondanks belofte hier niet meer te komen? U lijkt een beetje op Rutte, nu ja die zei nog sorry in verband met alle beloften die hij niet was nagekomen.

        /  
     4. Rotary-vriendje

      Welkom terug Zoostje ! Zet ‘m op binnen de grenzen van het bos.

        /  
   4. Robert van Waning

    En deze lovende column over Raat, dan? Die komt toch helemaal spontaan van diens bewonderaar John Bos. Het is geen reactie op kritiek of onjuistheid. Het mag natuurlijk, want JB is een burger zoals iedere reageerder. Het is echter geen onafhankelijke kritische journalistiek, terwijl dat is wat onze lokale democratie nodig heeft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zoostje

     Klopt.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

     Ik heb alleen gezegd dat ik er niet aan moet denken dat een andere politicus de handel overnam. We hebben nu eenmaal niemand anders dan de alles en alles verkeerd doende Raat. Kun je nagaan…Maar ja, Rob van Waning was niet beschikbaar, al roept hij van de zijlijn wel geregeld hoe het moet in deze stad waar werkelijk alles mis gaat. Gaan we nu eindelijk weer naar Amstelveen?

       /   Beantwoorden  / 
    3. frank bikker

     RvW , sinds wanneer moet een colomn onafhankelijke journalistiek zijn? Juist in een colomn is alles toegestaan. Maar ja, het past niet in jouw straatje dus het is niet democratisch of kritisch.

       /   Beantwoorden  / 
 7. PeterPC

  Ik heb liever Herbert Raat , de beste wethouder sinds de middel eeuwen, dan dat linkse gespuis dat alleen maar op vernietiging uit is van van de vreugde van ons mens zijn. En waar deze mensen keihard voor gewerkt hebben.

  Maar linkse deugmensen die nog nooit iets gepresteerd hebben en zwelgen in hun zieligheid moeten maar eens gaan oppassen wat er met hen gaat gebeuren als het goddelijke VVD licht aangaat. (Dante’s Inferno laat dat mooi zien op de laatste ring).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Alleen jammer dat al die rechtse wethouders die vreugde voor ons mens-zijn niet weten te realiseren. Dat de rechtse mens niets opheeft met de mensheid, dat weten allang. Maar dat diezelfde geest zichzelf omhoog stuwt ten koste van anderen, is kennelijk nieuw voor u.

   De rechtse mens die afbraak aanziet voor prestaties, tja, dat komt omdat het licht in de duisternis schijnt, maar de duisternis het niet heeft gegrepen. En we weten wat we met duisternis bedoelen…..

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Fascisme begint op kleine schaal, in een bierkelder of ander lokaal forum. Pas op zwakkeren, op een bepaald moment zijn jullie aan de beurt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. KGB

    Fascime anno nu start met gemeenschapsgeld steken in een
    bunker in ontbinding. Met gemeenschapsgeld een zwemponton in de Poel plaatsen. Here, vergeef Raad en Raat wat zij doen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

   Links gespuis… Kan het zieliger? Ik probeer, als slaaf van dat linkse gespuis, een aandeel te leveren om mensen te plezieren met o.a. mijn vrijwillige werkzaamheden in een wijkcentrum en het dito leveren van een wijkkrant, waarvoor ik dag en (soms) nacht bezig ben. En dan meent u onder meer mij als links gespuis te bestempelen? Mag ik weten wat u allemaal presteert om een nuttig aandeel te leveren in onze samenleving? Ik ben zoooo benieuwd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    PC heeft op doktersrecept ‘mindconditioner’ gekregen. Maar de dosering is hem niet helemaal duidelijk, vrees ik.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Heren, gaan we nu weer terug naar Amstelveen? Aan onderling gescheld bij dit onderwerp maak ik maar weer na nu een einde.

       /   Beantwoorden  / 
   2. KGB

    Waarover rept u? Bent u mogelijk in de war? KGB staat aan uw k(r)ant.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Gerben

  Sint Herbert. We houden allen van hem.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Hou toch op met die persoonsverheerlijking! Herbert Raat is een bestuurlijke ramp.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Sint Herbert houdt ten diepste ook van jou, Robert. Doen wij alle ook.

      /   Beantwoorden  / 
 9. frank bikker

  Ave Herbert, het idool van de rechtse lullo’s. die ‘s middags om 2 uur in zekere openbare gelegenheden zitten te verkondigen dat ze knoertehard werken.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Gerben

  Amsteleiland in de actualiteit. Alweer te koop en 20 oktober onder de hamer.
  Hoop dat Raad en Raat kopen. Maak er een heempark van. Koste wat kost.
  Eeuwige roem!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Beste Gerben, terug op aarde?

     /   Beantwoorden  / 
 11. Gerben

  Demming, sterker nog: nooit weggeweest.
  Was jij op het Amsteleiland?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tomaat

   Ik wel, toen er nog allemaal ateliers waren. Ik heb er geen verstand van, maar te zien naar wat er allemaal rondslingerde was het daar niet koosjer. Ik kan me voorstellen dat aan een projectontwikkelaar die zich aan de milieuwetten wil houden zijn vingers daaraan niet wil branden.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

   Gerben, met ‘terug op aarde’ bedoel ik te vragen of je plotseling verstandig bent geworden? Een onverstandige Gerben zou namelijk gezegd hebben dat het Amsteleiland, net als de B’kerkerpolder. met woningen vol moet worden gebouwd. Nu heb je het over een eiland dat een groot heempark moet worden. Mag ik dan even schrikken?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Amsteleiland, heempark, open voor bezoekers. Naakt zwemmen in de Amstel toegestaan.

    Niet omdat ik het wil, maar ik voorspel bouw in de Bovenkerkerpolder. Zie het eerste nummer van de Bovenkerkerpolder Koerier al in wording.

      /   Beantwoorden  / 
 12. Robert van Waning

  Met dit lofdicht op de leiders (‘managers’) Rutte en Raat beschrijft Johan Bos het faillissement van de democratie.

  Minister-president en wethouder zijn de baas van het land resp. van de stad. Zij hoeven alleen rekening te houden met degenen die hen kritiekloos steunen.

  Kritische burgers, opposanten en dissidenten staan aan de zijlijn en zijn dus marginale figuren die naar believen worden gedoogd of uitgeschakeld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zoostje

   Klopt.

     /   Beantwoorden  / 
 13. PeterPC

  Omdat het een persoonlike kwestie is. Herbert heeft ooit iets gezegd/geschreven. Daar ging rvw jankie, jankie over doen. Kreeg een beetje genoegdoening, en de rest is historie.

  Wat ik al eerder zei : ‘emotioneel invalide’.

  Hetzelfde doet hij bij JB. Stribbelt ook vaak tegen, dus JB is een nep journalist. Evt. gesponsord door Raat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Slimpie

   Ja vragen naar de bekende weg, want dat weet Frank ook drommels goed.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Tuurlijk, frank is een provocateur pur sang. Dat is niet erg zolang ik daardoor de kans krijg om mijn gal te spuien op iemand die zijn persoonlijke belangen/grieven boven de Amstelveense bewoners stelt. Al doet hijzelf zich geheel anders voor.

      /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  JB, u schreef: “Natuurlijk is VVD-er Herbert Raat de baas in de stad. En een manager. Hij komt uit een ondernemersgeslacht en weet hoe een bedrijf moet worden geleid. Hij lijkt op Rutte.”

  Amstelveen is echter geen bedrijf en Nederland ook niet. Als politiek en journalistiek er toch zo over denken, dan is de democratie behoorlijk ontspoord.

  Op wereldschaal is de zelfde ontwikkeling gaande: De multinationale en financiële ondernemingen hebben meer geld en macht dan de nationale overheden. Burgers hebben alleen nog enige invloed in hun hoedanigheid van consument.

  Maar goed, de feitelijke – en kennelijk door een meerderheid gewenste – situatie is dat Amstelveen BV wordt geleid door ceo (chief executive officer) Raat, die zijn marketing laat verzorgen door de afd. publiciteit vd gemeente en die zijn persoonlijke p.r. laat verzorgen door lokale (nep)journalisten.

  Dat is democratie op z’n Amstelveens: Een klef onderonsje waar de meesten hier graag bij willen horen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   We weten het nu wel: Democratie bestaat niet in Amstelveen, dankzij Raat en de (nep) pers. Het wachten is op Rob van Waning, die alle ultieme kennis van de democratie in zich verenigt. Zullen we nu stoppen? U valt, zuinig gezegd, toch een beetje in herhalingen. Ik ga maar weer censureren, zoals dat noemt, want het moet wel een beetje leesbaar blijven.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Johan, aub geen censuur hier. Is ten slotte het enige vrije medium in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Iedereen mag hier zijn mening geven, maar bij herhaling elkaar uitmaken voor rotte vis, die niets meer met de aangereikte onderwerpen heeft te maken, gaat mij iets te ver. Vooral als steeds dezelfde kreten worden geslaakt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      BANZAI!!!!!!! Leve Robert de voorvechter van de democratie en alles daarvan af weet .

        /  
  2. Robert van Waning

   JB, ik ben gewoon een burger, niet meer en niet minder. Die moeten er ook zijn. Sterker nog: Democratie draait niet om politici en journalisten, maar om burgers.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Waarom scheldt u dan steeds op (uitsluitend nep) journalisten?

      /   Beantwoorden  / 
 15. Frank

  Nou wordt ie mooi! Ik heb níet eens wat gezegd! Maar dat rvw steeds dezelfde weg bewandelt , is waar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Herfstgast Frank terug van weggeweest. We gaan weer beginnen!

     /   Beantwoorden  / 
 16. Arie Koomen

  Beste RvW
  noemde u niet pas geleden Raat “el loco regente” en “el loco”? Als je een andere taal gebruikt blijft het nog wel schelden hoor!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Loco burgemeester ook? ‘Manager’ is trouwens het ergste scheldwoord voor een democratisch gekozen bestuurder.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.