Raat vindt niveleringsplannen kabinet onbegrijpelijk

Herbert Raat

Wethouder Herbert Raat van de VVD vindt het onbegrijpelijk dat zijn partij instemde met wat hij radicale nivelleringsplan noemt. Hij heeft dan ook best begrip voor mensen die zich afvragen of ze alleen lid van de Amstelveense afdeling kunnen worden, omdat zij het met de landelijke club wel hebben gezien. Aan de andere kant beseft hij ook wel dat iedereen in het land moet inleveren, maar Rutte is in toegeeflijkheid naar de PvdA volgens Raat doorgeschoten. ‘Daarbij komt dat niet helder is wat de inkomenseffecten precies zijn. Prima dat Mark Rutte en Diederik Samsom elkaar wat gunnen bij de onderhandelingen maar je kunt ook overdrijven,’ schrijft Raat op zijn weblog. En het begon allemaal zo goed na de verkiezingen, voegt hij er aan toe.Twee partijen, VVD en PvdA, met leiders die écht willen samenwerken en elkaar wat gunnen. Geen moeilijk gedoe meer met gedoogconstructies of steun zoeken bij de SGP. Verbazingwekkend dat binnen een paar dagen de glans van het nieuwe kabinet is verdwenen en de reputatie van Mark Rutte aan diggelen ligt. Het doet mij denken aan de woorden in het liedje That’s Life van Frank Sinatra: you riding high in april, shot down in may. Gelukkig eindigt het positief met de woorden: But I know I’m gonna change that tune, When I’m right back on top in june.’

Raat zegt de hopen dat ook Rutte weer naar de top komt. ‘Hij verdient juist nu onze steun,’ vindt de wethouder. ‘Het is wel zaak dat de PvdA het de VVD gunt de plannen aan te passen. Gebeurt dit niet dan kunnen ze er beter meteen mee stoppen. Gelukkig vindt Diederik Samsom dit ook, gezien zijn uitspraak dat ‘onbedoelde effecten in het zorgplan worden aangepast’. Binnenkort weten we of hij ook boter bij de vis gaat leveren.’

 

Lees ook:Raat wil dat Rutte nu opkomt voor KLM
Lees ook:Raat: ‘Rutte, er tegenaan met asielzoekers’
Lees ook:Rob Hoogland en A. van Amerongen bij Venstra
Lees ook:Mark Rutte voor VVD-campagne in Amstelveen
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg

2 reacties op “Raat vindt niveleringsplannen kabinet onbegrijpelijk

 1. Nel

  Als VVD-stemmer kan ik mij hier helemaal in vinden. De PvdA en VVD moeten dit snel samen oplossen. Dat is voor iedereen beter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Beste Nel,
   Indertijd is het basispakket ingesteld op ongeveer 6% van het inkomen van Jan Modaal. Ik moest toen minder gaan betalen als alleenstaande. Leuk voor mij, maar in wezen toch een giller. Nu wordt dat weer wat recht getrokken, vind ik eigenlijk beter en eerlijker. Trouwens 1% van een hoog inkomen is meer dan 1% van een laag inkomen. Als we het eens gaan vergelijken met de hypotheekrenteaftrek. Iemand met een hoog inkomen kan daar 52% voor aftrekken en iemand met een laag inkomen ongeveer 33% en dat allemaal voor hetzelfde huis. Ga dus niet zeuren, als je een veer moet laten.
   Wel komt er nog meer aan, en daarvan zal iedereen de klos zijn. De 1 wat meer en de ander wat minder, maar wel naar draagkracht enigszins.
   Een gezinnetje wat rond moet komen van 1400 netto. Ik denk dat jij niet weet hoe dat moet, ik ook niet trouwens, maar ik kom ze in mijn werk genoeg tegen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.