Raat: ‘Rutte, er tegenaan met asielzoekers’

Herbert Raat

In Nieuwsuur liet wethouder Herbert Raat deze week zijn teleurstelling blijken over de opstelling van de regering in het Europese vluchtelingenprobleem. Zeker nu Nederland voorzitter is van de EU. “Durf het dan ook op de agenda te zetten en in Brussel met de vuist op tafel te slaan. Zij vragen dappere wethouders, wij een dapper kabinet,” zei hij.

Want naar zijn mening kan de instroom niet eindeloos doorgaan. Amstelveen moet twee keer zoveel asielzoekers huisvesten als vorig jaar. Dat staat dus helemaal los van de noodopvang van 400 vluchtelingen in Kronenburg.

Raat: “Hier komen rond de 500 sociale huurwoningen vrij, een derde gaat nu naar asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Als dat er nog meer worden, lopen we vast.”

De gemeente kan de instroom nu nog bet aan, vindt de wethouder, maar hij vraagt zich af of dat de komende jaren zo blijft. “Als we kijken naar 2015, denk ik dat gemeenten heel erg hun best hebben gedaan. Maar op een bepaald moment houdt het wel op.” Het heeft volgens hem ook met draagvlak in de gemeente te maken. “Als woningen en onderwijs beheerst worden door mensen die hier naartoe komen en er geen aandacht meer is voor degenen die hier al wonen, raakt de balans kwijt”, zegt Raat.

Raat (VVD) vindt dat zijn partijgenoot Mark Rutte als premier, nu Nederland de EU voorzit, leiderschap moet tonen en duidelijk is. “Ik hoop dat de premier dit probleem aanpakt en afmaakt het komende half jaar. Dit is wat hij moet doen, we hebben hem nodig. Dus ik zou zeggen: Rutte, ga er tegenaan!”

 

 

Lees ook:Raat wil dat Rutte nu opkomt voor KLM
Lees ook:Rutte: In Brussel gaat het om Amstelveen
Lees ook:Raat vindt niveleringsplannen kabinet onbegrijpelijk
Lees ook:Mark Rutte op VVD-campagnefeest in Amstelveen
Lees ook:Amstelveen biedt drie asielzoekers tentenkamp onderdak

7 reacties op “Raat: ‘Rutte, er tegenaan met asielzoekers’

 1. Anarchistje

  Huurwoningen alhier, is die Raat doof en blind??? De ‘instroom’ hahha, ze zijn er nog niet eens.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Cees

  Hoi Anarchistje,

  Dat circa een derde van de Amstelveense sociale huurwoningen naar statushouders is gegaan het afgelopen jaar is wel degelijk een feit. Dit betrof de instroom uit 2013, 2014.Na verlening van een verblijfsvergunning verlaat een asielzoeker het AZC en wordt ergens in NL gehuisvest.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchistje

   Volgens Raat zouden hier voldoende sociale huurwoningen zijn voor iedereen. Blijkbaar is die man net als onze Lachende clown MP Rutte de weg kwijt. Want waar zijn die woningen dan? En waar gaan de doorstromers heen?? En waar zijn de cijfers en de kostenplaatjes waar de VVD zo prat op gaat? Raat zegt zich toe te leggen op doorstromers……,die gaan morgen naar de duurdere huur- en of koopwoningen. Visie van een blinde?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Anarchistje

   Waar staat dat @ Cees? Dat zij hier al gehuisvest zijn? En waar staat dat dat ten koste is gegaan van de mensen die al 20 jaar bij Woningnet staan ingeschreven alhier? Waar? Als jij die cijfers kan leveren, dan sla ik Raat even op zijn website voor de voeten. Zou graag dus de feiten willen zien.
   Zelf geloof ik de VVD op geen enkel woord en zelfs feit meer. Er wordt gelogen en bedrogen. Wel zie ik , dat er geen enkele huurwoning meer te krijgen is. Ondanks al die ‘ doorstromers’, die Raat aangeeft…???

     /   Beantwoorden  / 
 3. Anarchistje

  Of een doorstromingsvisie van een horende dove. Cijfertjes graag van de heer Raat, die prat gaat op diezelfde doorstromining die er niet is en er niet zal komen, waardoor sociale woningen voor de echt belanghebbenden er niet meer zullen zijn. Laat die Raat maar eens wat navraag doen bij zijn inwoners. Maar je hoort hem slechts als ‘burgemeester’, die doet alsof. En nu dus de schuld afschuiven op statushouders, die er nauwelijks zijn in deze gemeente. Nee het is Raat’s eigen beleid die mensen met een minimum inkomen dit dorp doen uitjagen, want minimumlijers kan hij hier niet gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   Raat moet altijd maar met cijfertjes aankomen.
   Misschien zijn die te vinden op de gemeente site.
   Tevens zou het wel grappig zijn als jijzelf eens met cijfers aankomt die het tegendeel aantonen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Jan

  Bovenkerkerpolder kan heel wat (nood-) huisvesting hebben.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.