Gemeente stelt zware eisen voor nieuw bedrijventerrein

De gemeente gaat een zwaar pakket eisen stellen aan bedrijven die zich willen vestigen op het nieuwe, vijftig heactere grote bedrijventerrein in het uiterste zuidwesten van Amstelveen. Het komt langs de omgelegde N201 en  is bestemd voor aan de bloemenveiling gerelateerde ondernemers, zoals exporteurs, transporteurs en toeleveranciers. Behalve aan de vernieuwde provinciale weg grenst het aan de Legmeerdijk en de Noorddammerweg. B&W hebben besloten dat vor de hoofdontsluiting ervcan de Meerlandenweg wordt verlengd. Met een rotonde komt die uit op de Legmeerdijk.

 

In noordelijke richting zal de De Loetenweg gaan aansluiten op de verlengde Meerlandenweg. Deze rasterstructuur laat ruimte voor de verdere ontwikkeling van een wegenstructuur met groen en water. Langs de verlengde Meerlandenweg komen brede watergangen en groen. Er mag tot maximaal 15 meter hoog worden gebouwd, langs de N201 tot 18 meter en op de hoekpunten bij Legmeerdijk en Noorddammerweg tot 24 meter. De hogere bebouwing geldt overigens alleen voor de kantoordelen van de bedrijven. Bedrijven die zich er vestigen moeten aan de inrichting van de openbare ruimte en de aanleg van wegen financieel bijdragen.

 

Ten noorden van het bedrijventerrein kan zich volgens het gemeentelijke beleid duurzame glastuinbouw (verder) ontwikkelen, die dan energie aan de bedrijven kan leveren. De gemeente wil dat de CO2 uitstoot in het gebied minimaal 25% lager wordt dan de verplichte norm. Parkeervoorzieningen moeten de bedrijven op eigen perceel treffen. Ook mag er op het erf rond bedrijven geen bebouwing en zichtbare opslag komen. En het college heeft meer van dergelijke eisen om een aantrekkelijke presentatie van het gebied te garanderen vastgesteld. Die hebben bijvoorbeeld betrekking op kleuren en bouwmaterialen en eenduidige inrichting van de buitenruimte. Het totale eisenpakket (Programma van Eisen) is de basvoor het uitwerken van een bestemmingsplan.

 

 

 

Lees ook:Tuinbouw, woningbouw en groen in Legmeerpolder
Lees ook:Bebouwing Hoeksewaard kleiner dan eerder gepland
Lees ook:Bezwaarden N201 tussen wal en schip
Lees ook:ChristenUnie wil landelijk wonen verduurzamen
Lees ook:Informatieavond voor omwonenden sporthal Pandora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.