Bezwaarden N201 tussen wal en schip

Bedrijven en burgers die bezwaar hebben gemaakt tegen het Amstelveense (herziene) bestemmingsplan voor de om te leggen N201 worden van kastje naar de muur gestuurd. Dat bleek tijdens de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Wethouder Regouin heeft nu toegezegd dat de gemeente hen gaat helpen met de provincie en de gemeente Uithoorn tot constructief overleg te komen. Volgens B en W moet men voor een aantal bezwaren niet bij Amstelveen, maar bij andere partijen zijn, omdat die niet op Amstelveens grondgebied betrekking hebben. Dat argument werd overigens door insprekers bij de commissie met klem van de hand gewezen.

“Wij protesteren tegen iets dat op de kaart van úw bestemmingsplan staat, dus deze gemeente is de aangewezen juridisch verantwoordelijke partij,” zei mr. G.H.L. Weesing, namens het groothandelscentrum Tica Aalsmeer aan de Randweg te Uithoorn. Dat bedrijf dreigt goeddeels onbereikbaar te worden voor autoverkeer, omdat de Randweg – van Noorddammerweg naar Legmeerdijk – volgens de plannen wordt afgesloten. Open houden van de 200 meter tussen Tica en de dijk zou de problemen voorkomen.

Bij Tica komen circa 1500 klanten per dag, die vijf kilometer zouden moeten omrijden. Hetzelfde geldt voor personeel en exposanten in het centrum (bij elkaar 220 auto’s). Uit milieuoogpunt onlogisch, vond Weesing, nog afgezien van de schade voor de ondernemingen en de overlast voor de omgeving van de Poelweg (de alternatieve route). De gemeente heeft eerder laten weten dat door de afsluiting de bereikbaarheid ‘bovenregionaal’ verbetert. Maar dat kan onmogelijk op dat kleine stukje weg naar de Legmeerdijk slaan, betoogde Weesing.

Andere insprekers klaagden over de geplande gelijkvloerse kruising van Zijdelweg en N201. En over de in de ogen van Cor Buijs (namens bedrijven in die omgeving) onzinnige constructie van een 300 meter lang en 1,50 meter hoog geluidsscherm, dat wegens resonantie met de er achter gelegen kassen het geluid eerder doet toe- dan afnemen. Hij pleitte voor een veel hoger scherm, maar dan over een lengte van maximaal 85 meter. “Een korter en hoger scherm werkt beter, zal ook roet meer omhoog stuwen, waardoor dat van bovenaf hooguit op daken terecht komt. Dat is milieuvriendelijker,” aldus Buijs. Hij is namens de bedrijven al vier jaar bezig, maar vindt bij de provincie (onder meer wegens vertrek van ambtenaren die van de kwestie op de hoogte waren) geen gehoor. De gemeente Amstelveen gaat hem nu helpen.

Lees ook:Nieuwe Michiel de Ruyterschool krijgt ruim 20 lokalen
Lees ook:Nieuwe Olmenhof troch niet zo pompeus
Lees ook:Gemeente stelt zware eisen voor nieuw bedrijventerrein
Lees ook:Minder banen afvalinzameling door opzegging contract Uithoorn
Lees ook:Openbaar groen bij Zwitserleven wordt parkeerterrein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.