Vijftien Amstelveners koninklijk onderscheiden

Vijftien Amstelveners kregen vrijdag (27 april) een koninklijke onderscheiding in het kader van de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van Koninginnedag. Twee van hen werden Ridder, de anderen lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

Tot ridders in de orde werden benoemd de heren S. Kaspi en D. Verdooner. De wordt beschouwd als een bruggenbouwer, wegens zijn inzet voor de dialoog tussen Joden en Moslims. De heer Verdooner kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten binnen de Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie en in het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap.

De volgende personen werden tot lid in de Orde benoemd: de heren W. van Lith, J. Hart, F. Kuiper, A.C. Oussoren, H.J. Spreen, P. van Uxem, A.Th. van Weerderburg, H. Cohen en Bosma, alsmede de dames Y, Jansen Hendriks-Swalef, A. M. Jansma-Resink, N.Mluthaan-Feelders en S. Cohen-Kattenburg.
Van Lith zette zich in voor de veteranen uit Nederlands-Indië, oud-ambtenaar Hart voor de Bankraskerk, Kuiper voor de personeelsvereniging van de brandweer en voor jeugdzorg, Oussoren voor de Hout en Bouwbond CNV, als vrijwilliger bij ziekenhuis Slotervaart en het verzorgen van maaltijden bij De Luwte, Spreen voor de Nederlandse Jeugdbond van Geschiedenis, Van Uxem voor de vrijwillige brandweer, Nifterlake en Amstelrade, Van Weerdenburg voor de EHBO-vereniging Sint Veronica en Bosma voor zijn bestuurlijke activiteiten op het terrein van het buurtleven (De Bolder) en als medeoprichter van OCA en de bestuurslid van Graves patiëntenvereniging.
Het echtpaar Cohen werd onderscheiden wegens beider langdurige inzet voor het instandhouden van de herinnering aan het Joodse verzet in Amsterdam gedurende de Tweede Wereldoorlog.
Mevrouw Y. Jansen Hendriks-Swalef deed veel voor (vooral de jeugdleden) van tennisvereniging De Meerlanden, mevrouw Jansma dankt de onderscheiding aan haar vele sportactiviteiten en bij Zonnebloem en verzorgingshuis Olmenhof en mevrouw Mouthaan heeft zich vooral ingezetr voor het kerkelijke leven rond de Kruiskerk.

Lees ook:Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder
Lees ook:Lintjesregen daalt op 30 Amstelveners – Frits Barend onderscheiden
Lees ook:Sasja Martel Ridder Orde Oranje Nassau
Lees ook:Lintjesregen daalde neer op 30 Amstelveners
Lees ook:Pianist Rudolf Jansen geridderd

Eén reactie op “Vijftien Amstelveners koninklijk onderscheiden

  1. gerda

    niet allen voor nik en nkjg maar ook voor het vele vrijwillegers werk voor het gem.arch.amsterdam oa het digitaliseren van de eerste bevolkingsregister van amsterdam 1851-1853.en het digitaliseren van de marktkaarten 1922-1954.enz enz

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.