Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder

Een recordaantal van 25 Amstelveners heeft dit jaar ter gelegenheid van Koninginnedag een koninklijke onderscheiding gekregen. De lintjes werden vrijdagmorgen (25 april) uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen. Kunstschilder Toon de Haas, vooral vermaard om zijn portretten, werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dezelfde onderscheiding ging naar mevrouw R.S.L. Bles-Roselaar voor haar activiteiten in de Women's International Zionist Organization, de heer E. Bles wegens zijn inzet als vrijwilliger voor de (vooral schaats) sport, de heer L. Meijers, wegens zijn vele bestuurlijke activiteiten binnen Joodse gemeenschap, de heer P. Verhoeven voor diverse bestuurlijke functies en prof. Lo Cascio, hoogleraar Italiaans en schrijver van woordenboeken. Voormalig raadslid Nico van Boxtel, onder meer bestuurslid van de Vereniging Amstelveense Detailhandelsorganisaties (VAD) werd benoemd tot lid in de orde wegens zijn talrijke vrijwillige activiteiten in de Amstelveense gemeenschap.

 

Het was het hoogste aantal onderscheidingen in Amstelveen sinds de invoering van het nieuwe stelsel in 1996. In 2006 werden er hier 20 uitgereikt, vorig jaar 15, de overige jaren veel lagere aantallen.
Tot lid in de orde van ON werden verder benoemd: Mevrouw C.J.M. van den Berge-Schoonhen, wegens vrijwillige activiteiten 't Huis aan de Poel; de heer H.A.J. Buitenhuis, BoodschappenPlusBus en ouderen in Amstelveen; de heer G.A.C. Engels, diverse vrijwillige activiteiten; mevrouw T. Groen – van der Kooij, Kerkelijke activiteiten; de heer P.W. Kok, voor zijn activiteiten bij Roda '23; de heer M. Koops, vrijwilliger bij Pinoké; mevrouw M.E.L. Meijers-Vos, actief voor sociaal zwakkeren in de gemeenschap; mevrouw R. van Moppes-Hardenberg, vrijwilligster De Bolder, verpleeghuis Groenelaan en De Olmenhof; mevrouw A.S. van Paassen, Kerkelijke actief en als ortoptist; de heer H.J.M. Ruhe, Transport hulpgoederen Roemenië; mevrouw I. Samsom, actief in D66 en voor Stichting Amstelring; koster T. van Schaik vcan de St. Urbanuskerk; mevrouw A. van Son-Hellemons, vrijwilligster in 't Open Hof en schaakvereniging; mevrouw J.T. van 't Veer-Van Zweeden, kerkelijke activiteiten; mevrouw A.A. Vunderink-van den Beukel, vele vrijwillige activiteiten, waaronder voor VNF; mevrouw Van 't Wout, vrijwilligster Unicef. Aan twee Amstelveners wordt later nog een onderscheiding uitgereikt.

 

Lees ook:Lintjesregen daalde neer op 30 Amstelveners
Lees ook:Vijftien Amstelveners koninklijk onderscheiden
Lees ook:Drie koninklijke onderscheidingen
Lees ook:Sasja Martel Ridder Orde Oranje Nassau
Lees ook:Koninklijke onderscheiding L.C. Bergkamp

2 reacties op “Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder

  1. Meijers

    Geachte redactie,
    mw.M.E.L.Meijers-Vos kreeg haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet t.b.v. sociaal zwakkeren in onze samenleving. Uw omschrijving is derhalve onjuist.
    Die onjuiste omschrijving geldt ook voor mij. Aan mij is het verleend voor mijn tientallen jaren inzet in talloze besturen binnen de Joodse Gemeenschap van Nederland.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Th. Bos

    Is inmiddels aangepast. Wij kregen overigens de informatie van de gemeente.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.