Lintjesregen daalt op 30 Amstelveners – Frits Barend onderscheiden

De jaarlijkse lintjesregen leverde in Amstelveen een Koninklijke onderscheiding op voor dertig inwoners. Van hen werden er 28 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De hogere onderscheiding Ridder voel ten deel aan Frits Barend en de heer M. Melissen. Burgemeester Jan van Zanen reikte vrijdagmorgen de bijbehorende versierselen uit. Frits Barend kreeg de onderscheiding vooral wegens zijn verdiensten voor de sport en als presentator van het tv-programma ‘Barend en Van Dorp’. In Amstelveen zat hij onder meer in de Stichting Sportinitiatieven Amstelveen (SPA). De heer Meslissen was van 1989-2010 secretaris bij de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (CEVO) en is nu nog voorzitter van de Algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Amstelveen. Tot leden van de Orde werden benoemd de dames M. Kolder-Smak, P.J.P. van Straaten-van de Ven, H.H. van Os, R. Overdijkink-Abram, W.J. Bakker-Spruitenburg, F.C. Cohen-Polak, W. Habing, M.A.C. Louter-Kroon, P.M. Steenman-Hofland, Th.G. Schreurs-van Egmond, M.F. Francina Ovaa en F. Marks-Versluijs.Verder ging het lidmaatschap naar de heren A. Bakker, R.M Hooijberg, M.V.M. Douqué, M.M. Kleij, W.J.M. Raymakers, G.J. Turkenburg, E. van Gelderen, B. van Ankeren, C.M. de Horde, H.B. Scholte, J.J. de Horde, E.J.M. Slot, G.J.M. Hendriks, J. Marks, C.M.A. Venne en J. Advokaat. Cor de Horde was onder meer redacteur van het Amstelveens Weekblad, Libelle en het blad Vorsten. Sinds 1969 is hij actief als vrijwilliger. Van 1969 tot 1972 was hij voorzitter van de jeugdcommissie en jeugdelftalleider van voetbalvereniging RODA’23. De Horde is mede-initiatiefnemer en organisator (1993 tot 2008) van de jaarlijkse Kerstloop van Roda’23 en Atletiekvereniging Startbaan. Hij is mede-oprichter van de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus en schrijft columns in de wijkkrant van Bovenkerk.

Lees ook:Recordaantal lintjes in Amstelveen – Toon de Haas Ridder
Lees ook:Lintjesregen daalde neer op 30 Amstelveners
Lees ook:Marijke en Frits Barend bij Venstra over hun boek
Lees ook:Vijftien Amstelveners koninklijk onderscheiden
Lees ook:Zestien koninklijke onderscheidingen in Amstelveen

3 reacties op “Lintjesregen daalt op 30 Amstelveners – Frits Barend onderscheiden

  1. Wim Brand van Straaten

    betreft: lintjesregen 2012 Amstelveen
    onder de groepsfoto staat (o.a.)
    P.J.P.van Straaten – van de Ven,
    dit moet zijn:
    P.J.P.Brand van Straaten – van de Ven

    (zelfs op de site van de Gemeente Amstelveen staat/stond dit foutief vermeld)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pi

    Alweer geen onderscheiding voor mw. Roos? Haar nieuwe hek ziet er zeker niet Koninklijk genoeg uit. Is de vergunning ervoor al rond intussen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. ha

    ;) zij verdient zeker een lintje, kijk maar eens hoe hartelijk ze mensen bejegent/ontvangt bv. jl. 30april en dat jaar in jaar uit…
    trouwens ik doe al heeeel lang vrijwilligerswerk maar….:))

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.