Vitaliteitsmarkt vor 50 Plussers

vitaliteitsmarktOp initiatief van welzijnsorganisatie aanZamstelveen komt er op zaterdag 4 juli een VitaliteitMarkt50+op het Stadsplein. Een markt voor 50 Plussers dus, waar zij ingrediënten  vinden om op een veilige manier fit en vitaal te blijven. Het is volgens de organisatoren de eerste keer dat er zo’n evenement in Amstelveen wordt gehouden. Zowel burgers als aanbieders van zorg worden uitgenodigd mee te doen.

Naast een uit onder meer demonstraties, voorstellingen, toneel en lezingen bestaand programma, zijn er kramen van aanbieders van alle soorten kennis en kunde. Zoals op het gebied van gezond eten, mobiliteit, zorgverlening, financieel advies, wonen, recreëren, gezond werken, lifestyle, bewegen en sport. De organisatoren zeggen opzoek te zijn naar de nieuwste trends en innovaties.

Voor standhouders en bezoekers is er op dinsdag 19 mei om 19:30 in Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, een informatie avond. Daar wordt alle informatie verstrekt over het initiatief.

De organisatoren zeggen met de markt een aantal dingen onder de aandacht te willen brengen,  zoals: Bewustwording van een gezonde levensstijl; Leren hoe we onze gezondheid kunnen bevorderen; Informeren, weten wat er aan hulp beschikbaar is; Activeren om  “in beweging” te komen.

Zelfredzaam en veilig

Speciaal zal er op de markt aandacht zijn voor Veiligheid.  Door een groter beroep op de zelfredzaamheid van burgers wordt ook de veiligheid een groter thema. Door steeds langer thuis (moeten) blijven wonen, dreigt veiligheid inn geding te komen. Daarbij valt te denken aan veilige toegang, brand veiligheid thuis, veilig bankieren, veilige verzorging, veilige inrichting van het huis.

Over deze onderwerpen is veel kennis en hulp beschikbaar bij de politie, brandweer, mantelzorg, banken, GGD, Vita welzijn en advies, architecten en bedrijven met comfortabele technische oplossingen, zegt de organisatie.

Voorafgaand aan de VitaliteitMarkt50+ worden twee thema avonden over het onderwerp.

Een ervan, donderdag 18 juni, zal gaan over de fysieke veiligheid  (politie, brandweer, bank, weerbaarheid), de tweede, dinsdag 23 juni, zal over de sociale veiligheid (buurtzorg en preventie, mantelzorg en leefcirkels). Aanmelden:

[email protected]

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Informatieavond over Vitaal 50+ markt
Lees ook:Weer Vitaliteitsmarkt in Aalsmeers gemeentehuis
Lees ook:Buurthulpdienst wordt website voor hulp
Lees ook:Zonnige gezondheidsmarkt Kruiskerk
Lees ook:Nieuwe commandant voor brandweer

3 reacties op “Vitaliteitsmarkt vor 50 Plussers

  1. Robert van Waning

    Op de foto is goed te zien hoe de hemel bedekt is met vliegtuigsmog. Zonder vliegverkeer was die lucht wolkeloos en diepblauw geweest en had de zon werkelijk ‘volop’ kunnen schijnen. Het is goed om dat te beseffen.

    Dit is niet zo off-topic als het lijkt. De ‘vitaliteitsmarkt’ dient immers voor ‘bewustwording van een gezonde levensstijl’ en om ‘te leren hoe we onze gezondheid kunnen bevorderen’. Er zal ook veel aandacht zijn voor veiligheid. Het intensieve (want veel te goedkope) wereldwijde vliegverkeer is ongezond voor ons leefmilieu en dus ook voor onze gezondheid. De effecten van het vliegverkeer op het weer, het klimaat en de zonnestraling zijn op allerlei manieren onveilig voor alle levensvormen op aarde.

    De vervuiling van de hogere luchtlagen door de uitstoot van vliegtuigen blijft een goed bewaard geheim. Weerkundigen noemen het ‘hoge sluierbewolking waar de zon geen last van heeft’. Dat is een veelvoudige leugen. Ten eerste gaat het niet om natuurlijke bewolking en ten tweede wordt het zonlicht er wel degelijk door gefilterd, met onvermijdelijke gevolgen voor de kwantiteit en kwaliteit ervan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    En op die veiligheid moeten lichtdementerenden gaan letten, die verplicht “zelfstandig”moeten blijven wonen. Hoe durven ze het deze zeer kwetsbare groep aan te doen!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Robert van Waning

    ‘Bewustzijn van een gezonde levensstijl’.

    Wonderlijk genoeg blijft dit ‘bewustzijn’ beperkt tot het lichaam en de geest van de mensen zelf. Het bekommert zich niet om de omgeving waarin wij leven, (vervuilde) lucht inademen, (vergiftigd) water drinken, (onbetrouwbaar) voedsel eten, (te massaal) autorijden en (verspillende en vervuilende) vliegreizen maken en onze huizen (bovenmatig) verwarmen of juist koel houden door het verstoken van fossiele grondstoffen die snel opraken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.