Zonnige gezondheidsmarkt Kruiskerk

Bloed prikken...Foto: amstelveenweb.com

Bloed prikken…Foto: amstelveenweb.com

Op een zonovergoten voorterrein van de Kruiskerk opende wethouder Herbert Raat van zorg donderdagmiddag een informatiemarkt over gezondheid. Motto: ‘De gezonde wijk’. Het was volgens een organisatoren een brede informatie- en doe-markt over alle mogelijke aspecten van gezondheid en veiligheid.

Men kon er bloed laten prikken (om bloedsuiker te controleren), bloeddruk laten meten en er waren tal van informatieve stands over uiteenlopende onderwerpen. Ook waren er workshops te volgen in het kerkgebouw en kon men er (gezond) eten en drinken. Ook de politie was met een informatiekraam aanwezig.

Het evenement was georganiseerd door de welzijnsinstelling AanZ, waarin Vita participeert. Volgens die organisatie is gezondheid een breed begrip. Daarom presenteerde zich tijdens de markt een scala aan disciplines,variërend van verpleegkunde tot wijkcoach, van huisbandje tot Yoga, van eten en drinken tot een goed gesprek en van sportclub tot begeleid wonen.

In Elsrijk worden, vooral sinds de vorming van Stadsdorp Elsrijk veel activiteiten ontwikkeld, zei Raat. Hij prees de samenwerking op dat gebied. Die noemde hij een voorbeeld voor andere buurten.

Lees ook:‘Brede’ gezondheidsmarkt Kruiskerk
Lees ook:Jongeren bewegen weinig en voelen zich gezond
Lees ook:Cadeaumarkt op Rembrandtweg
Lees ook:Viering Vrouwendag in MOC
Lees ook:Peperdure villa’s in Elsrijk-Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.