‘Brede’ gezondheidsmarkt Kruiskerk

kruiskerk-voorkantOnder het motto ‘Gezondheid koop je niet bij de apotheek’ is er op donderdag 26 juni (15 tot 18.00 uur) in en om de Kruiskerk een informatiemarkt. Die wordt om 15.15 uur officieel geopend door wethouder Herbert Raat. Thema: ‘De gezonde wijk.’ Het is een info- en ‘doemarkt’ voor inwoners van Stadshart, Elsrijk en Randwijk over alles wat met gezondheid te maken heeft.

Men kan zich er laten inspireren over ‘gezondheid  in de buurt’. De markt wordt staat op het terrein van de Kruiskerk, met allerlei stands waar men kan meedoen aan allerlei activiteiten en dingen proeven. Diverse aspecten van gezondheid komen zo aan de orde.

Men ontmoet er ook andere buurtbewoners, onder het genot van een  gezond hapje of een kopje koffie. Ontmoeting en iets voor elkaar kunnen betekenen is immers ook een onderdeel van gezondheid en welzijn, redeneren de organisatoren.

Na de opening kunnen workshops worden gevolgd, kan men de band Abilifyers beluisteren, informatie opdoen, praten en (gezond) eten en drinken. Het evenement wordt georganiseerd door de welzijnsinstelling AanZ, waarin Vita participeert. Volgens die organisatie is gezondheid een breed begrip. Daarom presenteert zich tijdens de markt een scala aan disciplines,variërend van verpleegkundigen tot wijkcoach, van huisbandje tot Yoga , van eten en drinken tot een goed gesprek en van sportclub tot begeleid wonen. “Wij zijn er trots op dat acht organisaties hieraan mee werken en we waarderen het dat dit initiatief ook wordt gesteund door de gemeenteraad”, zegt Caron Honold van AanZ. In de bijlage: overzicht van activiteiten en betrokken organisaties.

               

Lees ook:Zonnige gezondheidsmarkt Kruiskerk
Lees ook:Palmpasenstokken maken in Kruiskerk
Lees ook:Informatiemarkt AV Noord in Open Hof
Lees ook:Kookboek-schrijfster Joke Boon bij Venstra
Lees ook:Kinderen maken Bijbelverhaal in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.