Herbouw Carmenflat op lange baan

De sloop en herbouw van een flatgebouw aan de Carmenlaan wordt vertraagd. De (voormalige) bewoners, die er graag terugkeren, moesten het uit de krant lezen, omdat B en W voor geheimzinnigheid hebben gekozen. Alleen de fractievoorzitters in de gemeenteraad zijn er vertrouwelijk van op de hoogte gesteld, bleek woensdagavond (1 maart) in een gezamenlijke vergadering van de raadscommissies.

Volgens wethouder Paul Regouin gaat de sloop gewoon door, maar is in overleg met woningstichting St. Lodewijk over de herbouw besloten ‘even wat gas terug te nemen.’ Dat heeft te maken met een mogelijk trace van de Noord-Zuid lijn. De relatie tussen huurders en verhuurder is een zaak van de corporatie, antwoordde hij op de vraag van D66 of hij bereid was de bewoners correct te informeren over de vertraging.

B en W willen om toch de woningbouw op stoom te houden versneld de herontwikkeling van locaties in Keizer Karelpark uitvoeren. Behalve de dreiging van de NZ-lijn (of ander openbaar vervoer) voor de plek van de Carmenflat, vindt het college die nu ook interessant voor commerciele functies. Al eerder waren er geinteresseerden voor kantorenbouw op de riante lpcatie met zicht op de Beneluxbaan.

Burgerbelangen (BBA) verweet de wethouder dat hij, al in januari wetend wat er aan de hand was, de gemeenteraad niet eerder heeft geinformeerd.

Lees ook:Wijkcentrum Keizer Karelpark op plaats van Panta Rhei
Lees ook:Buurtmozaïek van start in Keizer Karelpark
Lees ook:‘Laat gemeente convenant met wijkplatforms maar opzeggen’
Lees ook:Onderzoek naar A9 door tunnel
Lees ook:Rode bus op ‘rode zaterdag’ langs winkelcentra

Eén reactie op “Herbouw Carmenflat op lange baan

  1. hoftkamp

    Schandalig, die onduidelijkheid en onzekerheid voor de bewoners van de Operabuurt. Wat gaat er in de toekomst gebeuren? Ik verwijt dan ook de lokale overheid en Woongoep Holland ophenheid en transparantie in deze. Zo ga je toch niet met inwoners en bewoners om, geef ons a.u.b. de juiste en eerlijke informatie waar we recht op hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.