Onderzoek naar A9 door tunnel

De gemeente gaat een masterplan ontwikkelen voor de A9 en het aangrenzende gebied. Ook wordt onderzocht hoe de rijksweg ondergronds (door een tunnel) kan worden gebracht. Dat staat in het collegeprogramma. “Als er een tunnel komt, krijgen wij ook te maken met de vraag wat we op het dak daarvan kunnen gaan bouwen en hoede weg dan kan worden aangesloten op de lokale wegen,” zegt wethouder Remco Pols.

In het masterplan wordt ook de ontwikkeling van de Carmenlaan meegenomen. Sloop en herbouw van de flats daar zijn nu opgeschort in verband met mogelijke andere haltering van de trams op de Beneluxbaan. Het college blijft zich verzetten tegen bovengrondse verbreding van de A9, ook al zou daarvoor – volgens Rijkswaterstaat – geen bebouwing hoeven te verdwijnen.

Lees ook:Herbouw Carmenflat op lange baan
Lees ook:Ex-bewoners gesloopte flats Carmenlaan ontevreden
Lees ook:Gemeente compenseert schade corporaties voor Carmenlaan
Lees ook:Carmenlaan op agenda wijkplatform Bankras
Lees ook:SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan

Eén reactie op “Onderzoek naar A9 door tunnel

  1. Marike Froentjes

    Een positief bericht dat me zeer de moeite waard lijkt als bewoner van een huis op 200 meter afstand van de A9. Het zou het aangezicht van dit gedeelte Amstelveen zeker ten goede komen want de snelweg snijdt dit gedeelte van Amstelveen in tweeen en het zou een hoop geluidsoverlast en stank voorkomen. Nu ruik ik op sommige avonden de benzine in de lucht als ik naar huis fiets.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.