SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan

Joep van Erp

Om het gemeentebestuur te herinneren aan de ooit gedane belofte dat de gesloopt flats aan de Carmenlaan zullen worden vervangen dor nieuwe gaat de SP zaterdag 6 februari symbolisch een eerste paal voor de nieuwbouw slaan. Gemeente en woningbouwcorporaties beloofden in het verleden, toen de bewoners overigens tegen de sloop van hun woningen streden, dat in principe iedereen naar zijn oude stek (maar in een nieuw optrekje) terug zou kunnen. “Wij willen dat het gemeentebestuur eindelijk zijn belofte nakomt,” zegt SP-kandidaat voor de raadsverkiezingen Joep van Erp. De SP hoopt na de verkiezingen voor het eerst in de geschiedenis deel van de gemeenteraad te kunnen gaan uitmaken. Overigens heeft de gemeenteraad er allang mee ingestemd dat de Carmenlaan vrij van woningbouw blijft, omdat het gebied wordt herontwikkeld en er in het Carmenlaangebied in knooppunt voor het openbaar vervoer komt.Dat knooppunt is volgens de SP niet nodig. Begin 2007 zijn ongeveer 100 goedkope huurwoningen gesloopt aan de Carmenlaan. De SP vindt ook dat de sloop van woningen aan De Parelvisserslaan, waarvoor plannen bestaan, niet door mag gaan. De lijsttrekkers van de andere partijen zijn uitgenodigd om, als zij de doelstelling van de SP onderschrijven, namens hun partij ook symbolische palen aan de Carmenlaan te komen te slaan voor de nieuwbouw.

Lees ook:SP wil alsnog herbouw flats Carmenlaan
Lees ook:College: slopen betaalbare huurflats niet asociaal
Lees ook:GroenLinks: ‘SP, kom met échte oplossing betaalbaar wonen’
Lees ook:B&W: terugkeer naar Carmenlaan onmogelijk
Lees ook:Gemeente compenseert schade corporaties voor Carmenlaan

9 reacties op “SP slaat symbolisch eerste paal voor nieuwbouw Carmenlaan

 1. Hans van der Liet

  De SP denkt: als we de leugen maar vaak genoeg herhalen, gaat men hem vroeg of laat wel geloven. Van een belofte van de gemeente is ten gemeentehuize niets bekend. Hopelijk kan die eerste paal ook voor een ov-centrum dienen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rob Nijkamp

  Zegt u het maar, struisvogelpolitiek of symboolpolitiek.
  Het enige vervelende is dat de SP niet begrijpt wat er Politiek heeft gespeeld in Amstelveen en de rol van woningcorporaties hierin. Als de gemeente ooit een toezegging heeft gedaan, dan is deze op een later moment weer ingetrokken bij de besluitvorming voor een hoogwaardig OV-centrum. Over dit laatste kun je en mag je iets vinden, maar dit soort acties levert niets op.
  Tegelijkertijd wordt de “meerwaarde” van de SP getoond, dus denk goed na met stemmen op 3 maart.
  Dat wordt steeds moeilijker maar met dit soort acties wordt het ook wel weer makkelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Botterik

  @ SP, ik vind jullie sympathiek, maar je moet weten wanneer je verloren hebt, werp je liever op sociale woningbouw in het algemeen, zodat Amstelveen niet alleen een plaats wordt voor de zeer gegoede middenklasse. Kijk niet achterom, maar vooruit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rob Nijkamp

  OK Botterik,gewoon een simpele voorstelling van zaken;
  Stel de SP komt in de gemeenteraad, dus erft automatisch wat in de afgelopen 4 jaar is bedacht. Dan wordt vooruitkijken heel moeilijk, want met de deskundigheid (geintje) waar de raad in wordt gekozen, hopelijk echt misschien, kom je echt niet verder dan terugkijken en geen idee wat de toekomst mogelijk gaat bieden.
  Vandaar mijn opmerking dat het straks met kiezen steeds moeilijker gaat worden. Juist een zogenoemde proteststem hoeft niet datgene op te leveren wat de bedoeling is en zeker niet een SP-stem.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Botterik gaat straks gewoon toch lekker SP stemmen waarschijnlijk. Even weinig constructief als zijn bijdragen op deze site, dus dat treft.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  En ik weet ook waarom de SP daar zo graag sociale woningen wil hebben. Die kunnen ze dan weer lekker illegaal onderverhuren aan rijke studenten tegen woekerprijzen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Niet alles bij jezelf afpassen, Hans

     /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Wat bedoel je daarmee, Frank?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Joehoe, Frank. Wat bedoel je daarmee?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.