Wijkcentrum Keizer Karelpark op plaats van Panta Rhei

Het multifunctionele wijkcentrum voor Keizer Karelpark komt aan de Hortensialaan, op de plaats waar nu nog de Panta Rhei school staat. Dat is een van de onderdelen van de Nota van Uitgangspunten voor herontwikkeling van die omgeving. De inspraak heeft niet geleid tot enige verandering in het concept voor de nota, zodat die nu ongewijzigd door B en W aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

 

 

De buurtbewoners hebben vooral aangedrongen op behoud van de bestaande speel- en groenvoorzieningen. Ook pleitten zij voor goede bereikbaarheid en voldoende parkeerplaatsen.
Het is de bedoeling het wijkcentrum te combineren met een wijksteunpunt voor ouderen en een brede school (bestaande uit drie basisscholen, naschoolse opvang, peuterspeelzalen en gymzalen) en mogelijk appartementen. Die herstructurering wordt mogelijk doordat Panta Rhei naar nieuwbouw aan Pandora verhuist.

Wethouder Yeter Tan toont zich vooral ingenomen met het integrale karakter van de voorzieningen, volgens jaar de kern van de gekozen aanpak. "Dus geen aparte gebouwen op diverse locaties meer voor allerlei functies, maar één allesomvattend huis voor dingen die op een bepaalde manier met elkaar zijn verbonden, zegt ze.
"Dit project wordt het sociale gezicht van Keizer Karelpark, waaraan de bewoners behoefte hebben." De gemeenteraad besluit op 21 maart.

Lees ook:Nieuw wijkcentrum Keizer Karelpark wordt deel van scholencomplex
Lees ook:‘Geen openbaar vervoer naar wijkcentrum Keizer Karelpark’
Lees ook:Erik Holtslag nieuwe directeur Panta Rhei
Lees ook:Reünie bij jubilerend Panta Rhei
Lees ook:‘Wijkcentrum KKP geen voorschot op afstoten De Bolder’

Eén reactie op “Wijkcentrum Keizer Karelpark op plaats van Panta Rhei

  1. Hans van der Liet

    Moeten we ons er vast op voorbereiden dat u straks gaat bekennen uit balorigheid een verkeerde plek te hebben genoemd? Dus dat dat wijkcentrum bijvoorbeeld eigenlijk aan de Poel komt te staan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.