‘Wijkcentrum KKP geen voorschot op afstoten De Bolder’

Dat er een multifunctioneel wijkcentrum in Keizer Karelpark komt, houdt niet automatisch in dat de Bolder verdwijnt. Dat heeft de gemeenteraad nadrukkelijk uitgesproken bij het vaststellen van een Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de omgeving van de Hortensialaan. Die voorziet onder meer in dat gebouw. De raad nam ook een motie van GroenLinks aan waarin het college van B en W wordt gevraagd in het te ontwikkelen gebied, op en rond de plaats waar nu nog de school Panta Rhei voor vmbo (voormalige technische school) staat, minstens één energieneutraal gebouw te realiseren. Daarmee geeft de gemeente een voorbeeld, is de redenering.

Burgerbelangen putte zich uit in verzet tegen centralisatie van zowel wijkcentra (waardoor er diverse zouden verdwijnen) als scholen. Ook de ChristenUnie is daartegen, maar vond kon zich met de NvU voor de Hortensialaan wel verenigen. Maar de reconstructie van het gebied kan en mag niet inhouden dat daarmee al een besluit wordt genomen over centra in andere wijken, benadrukte CU-raadslid Koops. "Je moet mensen niet de Beneluxbaan over laten steken om naar een wijkcentrum in Keizel Karelpark te gaan," zei ze, doelend op eventueel verdwijnen van De Bolder in Groenelaan. "Wij zijn een wijkgerichte partij."
Het in het Integraal huisvestingsplan (IHP) al voordat de CU aantrad in de raad beschreven beleid, dat aan allerlei andere plannen ten grondslag ligt, gaat uit van verschraling van wijkcentra, vindt Koops. "Wij zouden niet m,et het IJP hebben ingestemd."
Ook D66 vindt dat met de NvU voor het gebied rond de Hortensialaan niet op afstoten van De Bolder moet worden vooruitgegrepen.

 

 

Lees ook:‘Geen openbaar vervoer naar wijkcentrum Keizer Karelpark’
Lees ook:Buurten bij het Amstelveen College
Lees ook:Plannen wijkcentrum Randwijck getorpedeerd door onderwijs
Lees ook:ChristenUnie pleit voor behoud Annakerk
Lees ook:Jacqueline verwent ouderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.