Buurten bij het Amstelveen College

foto burenbezoek 1Ongeveer honderd belangstellenden kwamen vorige week naar een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw van het Amstelveen College. De school had de buurt uitgenodigd voor een rondleiding en een nadere kennismaking. Rector Manders presenteerde de visie achter het gebouw. De voorkant van de school ligt eigenlijk aan de achterkant. Daar zetten de leerlingen hun fietsen onder het gebouw neer en gaan zij via de trappen aan de buitenkant naar hun eigen kleinschalige afdeling. Er is veel aandacht besteed aan loungeplekken achter gebouw, dat beschikt over een royale kantine. Achter de school ligt een schoolplein. De zitelementen zijn door leerlingen fraai met mozaïek betegeld.

De buurtbewoners waren vooral bezorgd over verkeersdrukte op de Sportlaan en het verdwijnen van groen. Manders kon hen enigszins gerust stellen. De meeste leerlingen nemen namelijk de kortste fietsroute, eindigend in de fietsruimte onder het gebouw.

De honderden kerkgangers van de evangelische gemeente Crossroads, waaraan het pand wordt verhuurd (net als tot nu toe dat aan de Startbaan) zullen parkeren op de Startbaan en veroorzaken daar geen hinder. Na de presentatie leidden medewerkers en leerlingen van het Amstelveen College de buren rond. “Het gebouw is bijna te mooi voor een school”, zei één van de bewoners.

 

Lees ook:Politiek vindt actie Amstelveen College ‘walgelijk’
Lees ook:Officiële opening nieuwbouw Amstelveen College
Lees ook:Nieuw lespakket over Middelpolder
Lees ook:Aansluiting AC op bibliotheek Stadsplein
Lees ook:Stuntende leerlingen openen AC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.