Bovenkerk wil verbouwing Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

Noorddamcentrum

Er is een businessplan voor het Noorddamcentrum ontwikkeld en bij de gemeente ingediend. Dat zei voorzitter Rob Helder van het bewonersplatform Bovenkerk woensdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. Men wil dat het gebouw wordt opgewaardeerd, een betere uitstraling krijgt en mogelijk een tweede beheerder of bedrijfsleider, zodat het ook ’s morgens open kan zijn.

Een schatting van het bewonersplatform kwam neer op een prijskaartje van drie ton, met de vraag of de gemeente die wil investeren. Volgens Helder is Bovenkerk de enige wijk, waarvan het bruisende ontmoetingscentrum altijd zichzelf heeft bedropen en nu jaarlijks een bijdrage van 34 mille van de gemeente krijgt, een fractie van wat aan andere centra wordt besteed.

Bovenkerk is en blijft een dorp apart, boordevol verenigingen en activiteiten, bleek opnieuw tijdens een aan nog beter elkaar helpen als buurtbewoners gewijde avond. Er werden voorstellen in de vorm van tekeningen gepresenteerd om de buurtschap te profileren als ‘Parel aan de Poel’ door middel van borden, een soort poort en vermeldingen op de straat. Bezoekers van de bijeenkomst konden bij elk van de voorstellen – waaruit is te kiezen –  hun op- en aanmerkingen plaatsen.

Zachtjes rijden

Het gaat er om dat passanten die er door rijden de indruk krijgen in een dorp te komen, waar bijvoorbeeld de snelheid moet worden verminderd. Overigens lijkt de verkeersafdeling van de gemeente te menen dat het daarmee allemaal wel goed kaart in Bovenkerk, omdat 85% van de auto ’s minder dan 50 kilometer per uur rijdt. Maar dat rijdt nog altijd 15% veel te hard, vindt het platform. Er bestaan ook plannen voor een dorpsplein, een centrum tussen Noorddamcentrum en eetcafé Silversant, dat trouwens ook wordt opgewaardeerd.

Het gaat wat de inwoners van de ‘Parel’ betreft om saamhorigheid. Die bestaat al, maar kan nog beter. Wijkcoach Hugo Kooij van Vita zei dat men in Bovenkerk het vertrouwen van kort na de oorlog terug wil veroveren, toen moeders nog thuis waren, alles van elkaar wisten en elkaar hielpen. “Weij moeten weer heel veel dingen met elkaar gaan doen”, zei hij, onder meer verwijzend naar eenzame mensen op wie hij soms stuit. En zijn collega Elena Nabatova wees op de vele vrijwilligers die er al in Amstelveen. “Ik ben blij hier te wonen en te werken”, zei ze.

 

 

Lees ook:B&W omarmen ‘Poelparel’ plannen Bovenkerk
Lees ook:Weer bewonersbijeenkomst Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerkers moeten ‘zelfredzamer’ worden
Lees ook:Weer buurtbijeenkomst Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerk wil weer echt dorp worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.