Bovenkerkers moeten ‘zelfredzamer’ worden

naamloosHet Bewonersplatform Bovenkerk houdt de eerstvolgende vergadering op woensdag 11 februari (20.00 uur) in het Noorddamcentrum.  Wijkcoach Hans van der Kooij presenteert de aanwezigen daar een initiatief om Bovenkerkers via persoonlijke netwerken meer bij elkaar te betrekken.

Dat past in het beleid van het nieuwe welzijn: Bewoners moeten elkaar beter leren kennen, meer samen activiteiten ondernemen en – vooral – elkaar helpen en voor elkaar zorgen, want ‘zelfredzaamheid’ is het sleutelwoord in het nieuwe op bezuiniging gerichte welzijnsbeleid.  

Verder rapporteert een vertegenwoordiger van de gemeente over het wijk- en groenbeheer in Bovenkerk en over de werkzaamheden aan wegen en trottoirs. Ook staat de oprichting van een door de gemeente gewenste Bewoners Initiatief Groep (BIG) op de agenda. Voorafgaande aan de vergadering houdt de politie Vn 19.30 uur af spreekuur in het Noorddamcentrum.

Lees ook:Wijkbijeenkomst ‘nieuwe stijl’ Bovenkerk
Lees ook:Bewonersvergadering in Bovenkerk
Lees ook:Koffie drinken met buurtbewoners op grasveld Zwingliweg
Lees ook:B&W omarmen ‘Poelparel’ plannen Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerk wil weer echt dorp worden

Eén reactie op “Bovenkerkers moeten ‘zelfredzamer’ worden

  1. frankgg

    Hoeveel mensen zullen hier op af komen, behalve het gebruikelijke kliekje.
    De overheid wil sociale netwerken zien te creeeren, in de hoop dat zij zich verder twerug kan trekken. Daarvoor grijpen ze terug op een concept van de jaren 50 begin 60 toen vrouwen nog wel eens hielpen bij calamiteiten.
    Daar hebben ze tegenwoordig geen tijd voor.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.