Bewonersvergadering in Bovenkerk

lokatie1[1]In het onder gemeentelijk subsidievuur liggende Noorddamcentrum wordt maandag (6 oktober) om 20.00 uur een bijeenkomst van het bewonersplatform gehouden. Daar komt onder meer de stand van zaken rond het wijkgebouw aan de orde, waarvoor de gemeente de 32 mille subsidie volgend jaar wil intrekken, hoewel het in Bovenkerk fungeert als een wijkcentrum. Maar in tegenstelling tot andere wijkcentra, waar tonnen heen gaan, willen B&W en uit een oogpunt van bezuinigingen niet meer subsidiëren.

Die beslissing is zowel bij een deel van de gemeenteraad, althans binnen de oppositie, als in de Bovenkerker gemeenschap verkeerd gevallen. Gevreesd wordt dat het verenigingsleven er een forse dreun door zal krijgen.

Tijdens de vergadering wordt ook uitvoerig gesproken over de gevolgen voor Bovenkerk van de veranderingen in de zorg per 1 januari. Verder staan rapportages over het wijk- en groenbeheer en de weg- en trottoirwerkzaamheden in Bovenkerk, verslagen van het dagelijks bestuur van het platform, het speelbadje en de speelplaats op het programma. Van 19.30 uur af houdt de politie spreekuur in het Noorddamcentrum en kan men met vragen en opmerkingen bij haar terecht.

 

 

Lees ook:Wijkbijeenkomst ‘nieuwe stijl’ Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerk wil weer echt dorp worden
Lees ook:B&W omarmen ‘Poelparel’ plannen Bovenkerk
Lees ook:Geen blindgangers in Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerkers moeten ‘zelfredzamer’ worden

4 reacties op “Bewonersvergadering in Bovenkerk

  1. CeeBee

    ‘ in tegenstelling tot andere wijkcentra, waar tonnen heen gaan’

    Als deze stelling klopt, wat is daarvan dan de achterliggende gedachte?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Dat men de bescheiden subsidie voor het Noorddamcentrum in Bovenkerk graag wil behouden. Omdat het
      net zo functioneert als die andere wijkcentra.

        /   Beantwoorden  / 
      1. CeeBee

        Mijn formulering was niet helder realiseer ik me. Wat ik eigenlijk bedoelde is waarom er tonnen gaan naar andere wijkcentra en moet het Noorddamcentrum het met ‘slechts’ € 32.000,- doen? De verdeling komt me nogal scheef over namelijk.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Bent u niet de enige. In de raad is ook gepleit voor handhaving van de subsidie voor een echt centrum van de wijk. De gemeente vindt dat het een particulier zalencentrum is, dat zichzelf maar moet bedruipen, want volgens velen in Bovenkerk onheus is jegens de vele verenigingen die er nu bloeien.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.