Jazz van Hybris in De Meent

Hybris Trio

Hybris Trio

In De Meent aan Orion 3 treedt – in het kader van ‘Jazz in de Buurt – vrijdag 8 april het trio Hybris op. De naam is gerelateerd aan de Griekse mythologie en wordt vertaald door hoogmoed ofwel overmoedig, een veelvoorkomend thema in de verhalen van Achilles, Cassiopeia, Icarus, Narcissus, Odysseus, allen gestraft wegens hoogmoed.

Hybris is daarom toch de titel geworden van hun laatste CD, geproduceerd door pianist Jeroen van Helsdingen en bassist Marco van Os. Toen in 2014 drummer Dave van Beek zich bij het creatieve duo aansloot, kwamen de voorbereidingen voor hun nieuwe release in volle gang.

De diverse tracks kwamen tot stand met de ondersteuning van bekende jazzmusici als Toon Roos, Ruud Breuls, Peter Lieberom, Frits Landesbergen, Janco van der Kaaden, Sebastiaan Cornelissen, Teus Nobel, Efraim Trujillo, Jeroen Pek en Willem Kieviet de Jonge. Het was bedoeld als een ode aan hun helden: Joe Zawinul, Herbie Hancock, Chick Corea, en enkele andere legenden.

Jeroen van Helsdingen studeerde aan het Haags Conservatorium, won verschillende jazzprijzen en maakte deel uit van de band Ob6sions van Radio 6. Marco van Os studeerde lichte muziek aan het conservatorium en is docent in diverse plaatsen van het land. Dave van Beek begon op z’n zesde (1978) al met drummen en kwam uit een familie waar ritmiek een grote rol speelde; zijn vader was tapdanser. Vanaf zijn 17de jaar volgde hij zijn opleiding aan ‘t conservatorium van Hilversum, waar hij in 1993 afstudeerde. Ook studeerde hij enige tijd in New York en liet zich inspireren door de ritmiek van muzikanten als Mike Manieri en Diana Reeves.

 

 

Lees ook:Hybris in De Meent
Lees ook:Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof
Lees ook:Jazz van ‘Klatwerk 3′ in De Bolder
Lees ook:Jazz met Robert Rook Trio in Villa Randwijck
Lees ook:Conservatorium studenten bij Jazz in het Dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.