Hybris in De Meent

HYBRIS TEAMIn het kader van ‘Jazz in de buurt’ speelt Hybris vrijdag 20 februari in De Meent (Orion 3). Hun naam was de titel van een door de pianist Jeroen van Helsdingen en bassist Marco van Os geproduceerde CD.

De eerste studeerde aan het Haags Conservatorium, won verschillende jazzprijzen en maakt tegenwoordig deel uit van de huisband van radio 6 de Ob6sions. Van Os studeerde lichte muziek en is docent in diverse plaatsen van het land. Onder de Hybris komen zij nu als kwartet, samen met Peter Tiehuis (gitaar) en Dave van Beek (drums) naar Amstelveen.

In de Griekse mythologie is ‘Hybris’, vertaald door ‘Overmoed of Hoogmoed’, een veelvoorkomend thema in de verhalen van Achilles, Cassiopeia, Icarus, Narcissus en Odysseus. Die worden allen gestraft wegens hun hoogmoed. Maar volgens de band veroorzaken hemelbestormers veelal ook de hun eigen tragedie. Misschien hebben beide heren qua ambitie de lat wel hoog gelegd.  Zij associeren zich met groepen als Weather Report, The Yellowjackets en Steps Ahead.

Lees ook:Jazz van Hybris in De Meent
Lees ook:Odysseus met deegroller in Poppentheater
Lees ook:‘Odysseus’ in poppentheater
Lees ook:Doop tweede boek Bernice Berkleef bij Venstra
Lees ook:‘Een voor allen, allen voor één’ in poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.