Bovenkerk wil oude groenplannen zelf uitvoeren

-Urbanuskerk_Bovenkerk_1[1]

In Bovenkerk zouden inwoners best plannen die soms al jaren op een gemeentelijke plank liggen zelf kunnen gaan uitvoeren. Dat is volgens bestuurslid Gerard Miltenburg van het bewonersplatform mogelijk op basis van het nu door de gemeente gewenste ‘Right to Challenge’, in gewoon Nederlands het recht de gemeente uit te dagen publieke taken uit handen te geven aan bewoners.

Miltenburg, die vorige week tijdens een druk bezochte bewonersvergadering voorzitter Johan van Rijt verving, noemde als voorbeeld de groenvoorziening richting Beneluxbaan ter hoogte van Ringslang.

Daarvoor bestaan al jarenlang plannen maar er gebeurt niks, zei hij. Tijd dus dat de bewoners het zelf gaan doen, op kosten van de gemeente. “Het resultaat is tot nu toe nul. Wij kunnen als bewoners zeggen dat wij ons daar niet bij neerleggen”, zei hij.

Miltenburg zei ook dat het bewonersplatform in zekere zin een nieuwe weg inslaat, waarbij de nadruk meer valt op ook door de gemeente gewenste sociale samenhang, door sommigen uitgelegd als een doodgewone bezuiniging: de overheid laat steeds meer hulp aan (onderlinge banden tussen) bewoners over.

In Bovenenkerk lag de laatste jaren de nadruk op groen en grijs, zei Miltenburg. Ofwel: op groenvoorziening en nieuwbouw. Ook werd voor de bewoners gewerkt aan een nieuwe bestuurlijke structuur.

Het platform kent overigens geen leden, benadrukte hij, “Zoals wij hier zitten, zijn wij allemaal leden, omdat wij in Bovenkerk wonen. En wij willen dat dit een plezierige wijk is om dat te doen en wij er voor elkaar zijn.”

Goed naar elkaar luisteren is daarvoor volgens hem een vereiste. Dat wil ook het platformbestuur doen. De activiteiten worden ontwikkeld door de bewoners, het bestuur regelt de faciliteiten daarvoor.

 

Lees ook:Weer bewonersbijeenkomst Bovenkerk
Lees ook:B&W omarmen ‘Poelparel’ plannen Bovenkerk
Lees ook:Bovenkerkers moeten ‘zelfredzamer’ worden
Lees ook:Wil Zuiver (Bovenkerk) overleden
Lees ook:Bovenkerk wil verbouwing Noorddamcentrum

Eén reactie op “Bovenkerk wil oude groenplannen zelf uitvoeren

  1. frank bikker

    Tja, nou is de gemeente weer aan zet.
    En waar blijft de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot regulier werk? Mogen die nu thuis op de bank blijven zitten tegen een bijstandsuitkering of zijn ze nu verplicht dit werk “vrijwillig” uit te voeren, om “werkervaring” op te doen? Maw je trapt ze aan de voorkant eruit maar ze mogen wel aan de achterkant weer binnen komen voor een uitkering.
    Ach, het zal wel weer uitdraaien op 1 van de vele vormen van maatwerk. ( bezuiniging aan de onderkant van de arbeidsmarkt)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.