Trio Kentutah’s Kitchen in Noorddamcentrum

naamloosHet trio Kentutah’s Kitchen treedt vrijdag 16 oktober (20.00 uur) op in het Noorddamcentrum te Bovenkerk (Noorddammerlaan 1). Dat gebeurt in het kader van Jazz in de Buurt, georganiseerd door stichting Tpodium onder het motto 4places2b. De band bestaat uit pianist Ed Baatsen, bassist Han Slinger en drummer Bert Kamsteeg, drie doorgewinterde muzikanten die ieder op zijn beurt hun sporen in de jazzwereld hebben verdiend.

Pianist Ed Baatsen begin op zijn 8e met pianospelen. Rond zijn 12e raakte hij, geïnspireerd door o.a bluespianist Otis Span, geïnteresseerd in blues en aanverwante stijlen. Een paar jaar later hoorde hij Oscar Peterson’s ‘The Way I Really Play’ en wilde toen niets anders meer dan jazz spelen. Dit op zichzelf is een voorbeeld van hoe pure inspiratie de toekomst van een mens kan bepalen.

Als pianist, thuis in vele stijlen, speelt hij afwisselend met talloze bekende jazz musici in Nederland. In 2009 kwam zijn eerste CD uit: ‘Close and Personal’

In het voorjaar van 2010 richtte hij samen met Han Slinger (contrabas) en Bert Kamsteeg (drums)het trio ‘Kenturah’s Kitchen’ op. Dat was meteen succesvol: in 2012 werden ze geselecteerd voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam. Daarna volgde North Sea Round Town en zond Radio6 hen in een live uitzending uit bij Mijke’s Middag.

 

Het trio is ook gevraagd voor het zondagochtend programma van de VPRO, Vrije Geluiden. Eind februari 2013 ging Kenturah’s Kitchen de studio in en namen zij hun 1e cd op: KLICK! In oktober van dit jaar gaat Kenturah’s Kitchen weer de studio in om hun 2e cd op te nemen.

Kenturah’s Kitchen speelt veel eigen werk. Verrassende, frisse, eigentijdse en groovy composities aangevuld met eigenwijze arrangementen van o.a. Coldplay en Krezip(!).

 

 

Lees ook:Kenturah’s Kitchen in Villa Randwijck
Lees ook:Jazz in Openluchttheater
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken
Lees ook:Jazzpianist Vadim Neselovskyi in P60
Lees ook:Braziliaans gitaar trio in Villa Randwijck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.