Kenturah’s Kitchen in Villa Randwijck

KENTURAH'S KITCHEN. OEHOEBOEROEKenturah’s Kitchen speelt vrijdag 9 december in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3 in het kader van ‘Jazz in de buurt’, georganiseerd door stichting Tpodium.

De band bestaat uit pianist Ed Baatsen, contrabassist Han Slinger en slagwerker Bert Kamsteeg. In bezetting dus een pianotrio. Hoewel men van een pianotrio zou verwachten dat de spil ervan vooral ligt in het samenspel en de interactie, gaat ieder van Kenturah’s Kitchen ook gewoon zijn eigen gang. Gevolg: het publiek denkt de weg kwijt te zijn, maar op zeker moment smelten de componenten samen tot een geheel. Gelijk de titel van hun CD die gebaseerd is op een kreet die iets uitdrukt van een mate van onbekommerdheid in de trant van wat Karel Appel eens zei: Ik rotzooi maar wat aan.

Want wat soms lijkt op een kakafonie van drie individuele muzikanten, wordt verassend ervaren in de ontwikkeling naar een homogeen verband van klank, kleur en harmonie.

Jazzpodia

Kenturah’s Kitchen werd opgericht in 2011. In 2012 werd het geselecteerd voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam. Daarna volgde North Sea Round Town en zond Radio6 een live uitzending uit bij Mijke’s Middag. Ook een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden volgde.

Eind februari 2013 ging Kenturah’s Kitchen de studio in om de 1e cd op te nemen: KLICK!

Kenturah’s Kitchen speelt veel eigen werk. Verrassende, frisse, eigentijdse en groovy composities aangevuld met eigenwijze arrangementen van o.a. Coldplay, RH Chili Peppers en rock groep Krezip.

 

Kenturah’s Kitchen heeft in april 2016 haar 2e cd “OEROEBOEROE” opgenomen. Deze is in augustus gepresenteerd tijdens het Delftjazz festival. Vanaf september t/m december geeft Kenturah’s Kitchen concerten op diverse jazzpodia in Nederland.

 

Lees ook:Trio Kentutah’s Kitchen in Noorddamcentrum
Lees ook:Kwartet Ben vd Dungen (sax) in De Meent
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken
Lees ook:Trio Jeroen van Helsdingen in Open Hof
Lees ook:Verkrachter geeft zich aan na Opspring Verzocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.