Wandelroute voor Westwijk ten doop gehouden

Wethouder Yeter Tan overhandigt donderdagmiddag (26 april) het eerste exemplaar van de derde wijkwandelingroute door Amstelveen aan voorzitter Mennega van het wijkplatform Westwijk. Door zijn wijk loopt die route. De overhandiging vindt plaats om 15.15 uur in wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3.

 

 Aansluitend wordt, onder leiding van gidsen van de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), een deel van de wandelroute gelopen. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn hiervoor van harte welkom. De wandeling duurt tot circa 16.00 uur.

De wijkwandelingen worden gemaakt op initiatief van Natuur- en Milieueducatie Amstelveen (NME). Die door Westwijk is betaald met geld uit de Kwaliteitsimpuls voor de wijken (gefinancierd uit de opbrengst van het lokale kabelbedrijf). De route is iets meer dan 4 kilometer lang en start en eindigt op het Westwijkplein. De wandeling loopt onder meer door het heemparkje Anne Blamanlaan en het Belcampoplantsoen. Daar kan men nog naar het natuurontwikkelingsgebiedje tussen Westwijk en Bovenkerk.

Wethouder Tan: "Wie denkt dat in nieuwbouwwijken geen natuurbeleving mogelijk is, heeft het mis. Deze wijkwandeling van Westwijk laat zien dat er ook in de jongste wijk van Amstelveen ruimschoots groen is. De route bevat veel wetenswaardigheden over onder andere bomen en planten."

Van 26 april af is de nieuwe wijkwandeling te verkrijgen op het raadhuis, bij Informatief (in de bibliotheek op het Stadsplein) en in wijkcentrum Westend. Ook kunnen alle routes – er waren er al voor Elsrijk en Bankras-Kostverloren – worden gedownload van de gemeentelijke website www.amstelveen.nl.

Lees ook:IVN-wandelroute door Bankras Kostverloren
Lees ook:Westend nu aan Assering
Lees ook:Fotopuzzeltocht van ‘Kerk voor Westwijk’
Lees ook:Wijkcentrum Westend in januari gesloopt
Lees ook:Wijkplatforms vergaderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.