Ander wijkcentrum bij sloop De Linde

Tijdelijk wijkcentrum De Linde aan de Lindenlaan wordt niet gesloopt voordat er vervangende accommodatie beschikbaar is. Wethouder Tan geeft dat geantwoord op vragen van het CDA in de raadscommissie Burgers en Samenleving. De gemeente vindt, anders dan de wijkcentra beherende stichting Cardanus, ook niet dat de komst van een multifunctioneel centrum in Keizer Karelpark automatisch sluiting van De Bolder in Groenelaand inhoudt.

 

Commissielid Prent van Burgerbelangen (BBA) had zich afgevraagd hoe B en W staande willen houden dat sluiting van De Bolder en de bouw van een wijkcentrum in KKP niets met elkaar hebben te maken. In een accommodatienota van Cardanus, die veel onrust bij het wijkplatform Groenelaan heeft veroorzaakt, staat dat tegendeel. Maar wethouder Tan laat de inhoud van die nota geheel voor rekening van Cardanus. "Het college komt met een eigen voorstel."
CDA-er Lustenhouwer constateerde dat De Linde op korte termijn moet worden gesloopt, terwijl het multifunctionele centrum dan waarschijnlijk nog niet in aanbouw is. Maar dat zou in strijd zijn met toezeggingen van voormalig wethouder Blok ‘ondenkbaar' zijn. Daar herinnerde Lustenhouwer aan. Volgens Tan ziet het er naar uit dat De Linde nog niet in juli, zoals eerder was voorzien, hoeft te worden gesloopt. "Maar de gemeente heeft een huisvestingsplicht. Als De Linde verdwijnt, moeten wij voor een ander onderdak zorgen. De toezegging van mijn voorgangster blijft gewoon bestaan," aldus Tan.

Lees ook:Raad wil royale kans voor voortbestaan De Bolder
Lees ook:BBA: ‘Alle wijken moeten wijkcentrum houden’
Lees ook:Nieuw wijkcentrum Keizer Karelpark wordt deel van scholencomplex
Lees ook:Actie tegen sluiting van De Bolder
Lees ook:Open dag in Go Centrum als wijkcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.