Actie tegen sluiting van De Bolder

Wijkcentrum De Bolder mag niet worden gesloten, vindt het wijkplatform Groenelaan. Het verzet zich tegen de plannen van Cardanus. Die stichting werkt, overigens aan een nieuwe spreiding van de wijkcentra over Amstelveen. at sluit overigens aan bij de eerder door de gemeente ontwikkelde visie.

Er is een actie voor het overeind houden van De Bolder op gang gekomen. Volgens het platform is het centrum van groot belang voor de sociale cohesie in de wijk. Het heeft aangekondigd te zullen vechten voor het behoud ervan. De gemeente is van plan een nieuw wijkcentrum in Keizer Karelpark te realiseren. Volgens Cardanus moeten daar ook de bewoners van en activiteiten voor Groenelaan maar naar toe. In Groenelaan blijft dan wel een steunpunt van Stichtinh Welzijn Ouderen bestaan. Dat moet in het nieuwe pand van de Olmenhof komen.

Lees ook:Raad wil royale kans voor voortbestaan De Bolder
Lees ook:De Bolder van cruciaal belang voor Groenelaan
Lees ook:Raadscommissie praat met wijkplatform over toekomst De Bolder
Lees ook:Grootscheepse renovatie Keizer Karelpark
Lees ook:Open houden De Bolder duurder dan verwacht

2 reacties op “Actie tegen sluiting van De Bolder

  1. B.J. Wakker

    Het is maar de vraag of dit besluit van de Gemeente en in haar kielzog Cardanus verstandig is. Oudere mensen blijven het liefst bij hun vertrouwde omgeving, bovendien wordt de afstand tot het Keizer Karelpark te groot. Ook hier toont de gemeente ‘grootser’ te willen denken dan de lokale behoefte zelf aangeeft. Wat voor nut heeft participatie als geen rekening wordt gehouden met deze factoren. Erg jammer en weinig vertrouwenswekkend!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bert Sanders

    De eventuele sluiting van de Bolder wordt vlgs mij gedreven door de behoefte van de gemeente om Groenhof uit te breiden. Daar is op zichzelf, behoudens parkeermogelijkheden niets mis mee, maar…zoals gebruikelijk moeten “sociale” projecten wijken voor commerciele!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.