GroenLinks: geen parkeerplaatsen Oude Dorp inleveren

 

Sander Mager

Het aantal parkeerplaatsen in het Oude Dorp moet niet worden verminderd, zoals B&W van plan zijn. Dat vindt GroenLinks. De gemeenteraadsfractie heeft wethouder Levie opgeroepen slimmer gebruik van de beschikbare ruimte te maken, omdat de parkeerdruk in het gebied toeneemt. B&W zijn van plan tien parkeerplaatsen voor de Bajes aan de Ouderkerkerlaan alleen beschikbaar te laten zijn voor bezoekers van dat – inmiddels verkochte – pand. Het betekent dat die worden onttrokken aan de publieke parkeerruimte. De koper van De Bajes heeft de gemeente gevraagd tien plaatsen aan de voorkant exclusief voor zijn ebzoekers aan te wijzen. B&W zin kennelijk van plan dat verzoek in te willigen. Maar het zou wel betekenen dat mensen die naar elders in het Oude Dorp willen daar niet meer kunnen parkeren.  bezoeken er alleen bezoekers aan het Oude Dorp daar niet meer mogen parkeren.

Geen goed plan, vindt GroenLinks fractievoorzitter Sander Mager. ‘De gemeente heeft het Oude Dorp al met een enorm probleem opgezadeld  door niet op tijd de extra parkeerplaatsen te regelen voor de ambtenaren uit Aalsmeer die nu op het raadhuis werken,” zegt hij.

En intussen gaar het Oude Dorp steeds meer bruisen, constateert hij. Dat betekent toenemende parkeerdruk. “Steeds meer restaurants daar bieden ook lunch aan, waardoor overdag nog meer mensen naar het dorp komen, ook met de auto. Nu het aantal openbare parkeerplaatsen verminderen is volgens ons dus erg onverstandig”.

 

Hij voegt er aan toe dat zijn milieupartij eigenlijk liever heeft dat mensen vooral per fiers naar het Oude Dorp komen. “Maar je kunt op je vingers natellen hoe het straks anders gaat. We maken eerst 10 parkeerplekken ontoegankelijk voor het publiek, vervolgens constateren we later dat er te weinig parkeerplekken in het Oude Dorp zijn en dan moeten we er weer 10 bij gaan maken. Je zult zien dat we daar dan weer groen voor moeten opofferen en dat wil GroenLinks absoluut niet”, zegt Mager. Hij wil dus dat de wethouder de bestaande parkeerruimte slimmer gaat gebruiken en denkt daarbij ok aan het instellen van een blauwe zone, eventueel voor een bepaald gedeelte van de dag. Dat kan volgens hem ook leiden tot effectiever gebruik van de huidige betaalde parkeerplaatsen.

 

Lees ook:VVD wil P-wegwijzers Oude Dorp
Lees ook:Tien parkeerplaatsen bij De Bajes verdwijnen toch
Lees ook:VVD: verkeersplannen Dorp van tafel, geld naar RKAVIC
Lees ook:Bevrijdingsfeest in Oude Dorp
Lees ook:Nieuw: jazzfestival Oude Dorp – talent gezocht

Eén reactie op “GroenLinks: geen parkeerplaatsen Oude Dorp inleveren

  1. de grote nul

    Het getuigt van zeer grote realiteitszin van de hr. Mager dat ie mensen die een vorkje komen prikken in dat sterrenrestaurant a/d Poel met de fiets zullen komen. Heeft hij ook al subsidie aangevraagd om een fietsenrek bij Lute te plaatsen!!??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.