VVD wil P-wegwijzers Oude Dorp

 

Inza Gast

Inza Gast

 

Paul Feenstra

Paul Feenstra

Nu het in het Oude Dorp, de toenemende horeca, steeds drukker en gezelliger wordt, moet er wegwijzers naar de parkeerplaatsen komen. Dat vinden de VVD-raadsleden Inza Gast (EZ) en Paul Feenstra (Verkeer). Volgens het is het Oude Dorp, waar zich ook het raadhuis bevindt, de ‘place to be’ geworden. Met ook een museum (Van der Togt), een galerie, winkeltjes en een kookstudio. “De VVD is trots op de groei die het oude dorp heeft doorgemaakt”, meldt het duo. De wegwijzers zouden de gerealiseerde parkeerplaatsen bij het gemeentehuis en het KKC moeten aangeven. “Zodat de bezoekers die ook kunnen vinden”, zeggen Gast en Feenstra.

Zij vragen burgers ook om ideeën voor verdere ontwikkeling van het oude dorp. Feenstra: “Samen moeten wij ervoor zorgen dat het oude dorp een fantastische plek blijft om de wonen, winkelen en te ontspannen.”

Het oude dorp wordt volgens hem en Gast steeds meer een ontmoetingsplek  voor veel Amstelveners. Op kerstavond en op Koningsdag hing er een saamhorige sfeer en trok het veel mensen die de warmte van het knusse oude dorp konden waarderen. Gast wijst er op dat daar vorig jaar weer zes ondernemers het vertrouwen hadden om te investeren in een restaurant, café of winkel in het oude dorp. Ze zegt er zelfs ‘trots’ op te zijn, hoewel de investeringen en het ondernemerschap natuurlijk niet van raadsleden kwamen., Maar volgens Gast heeft de lokale overheid daar o0ok veel aan gedaan. “Het is de gemeente gelukt om een goede partij te vinden voor de Bajes, die wordt verbouwd tot restaurant”, zegt ze.  Ook wijst ze op de extra parkeerplaatsen bij het Keizer Karel College en het gemeentehuis. Maar het blijkt volgens het tweetal lastig voor bezoekers die te vinden. Vandaar het verzoek om wegwijzers. ‘Dat schept duidelijkheid voor de bezoekers en geeft minder overlast voor de bewoners die makkelijker bij hun eigen woning kunnen parkeren’.

 

De gezelligheid en drukte betekent intussen ook meer lawaai voor de bewoners. Dat moet volgens de VVD-ers binnen de perken blijven, al beseffen zij dat het op een warme zomeravond ondoenlijk is het Oude Dorp in stilte te hullen. Gast: “Het zou mooi zijn als de bewoners en ondernemers daarover met elkaar in gesprek gaan en allebei een beetje water bij de wijn doen.”   

 

Wie intussen ideeën heeft voor het gebied kan die mailen naar: [email protected].

Lees ook:VVD en CDA bezorgd over parkeren Oude Dorp
Lees ook:GroenLinks: geen parkeerplaatsen Oude Dorp inleveren
Lees ook:VVD en D66 willen beter parkeren in OD
Lees ook:VVD: verkeersplannen Dorp van tafel, geld naar RKAVIC
Lees ook:VVD blij met B&W-voornemen horeca in Bajes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.