PvdA: strenge parkeercontrole op koopzondagen

Jeroen Brandes

Tijdens de wekelijkse koopzondagen moeten de parkeercontroles strenger worden. Dat vindt de PvdA, die er overigens met een meerderheid van de gemeenteraad volledig achter staat dat de winkels elke zondag open gaan. Maar de fractie lijkt wel begrip te hebben voor de klagende bewoners van het Stadshart. Die krijgen nu elke zondag met parkeerellende te maken. “Zij kunnen tot nu toe op zondag, behalve op de maandelijkse koopzondagen, vrij per auto komend bezoek ontvangen. Er zijn dan genoeg vrije parkeerplaatsen. In de nieuwe situatie komt er op alle zondagen parkeerreguleringen,” zegt PvdA-raadslid Jeroen Brandes.Volgens de bewoners parkleren bezoekers van het Stadshart vaak illegaal in hun wijk en wordt daarop te weinig gecontroleerd. Dat laatste moet bij invoering van de wekelijkse koopzondag veranderen, vindt Brandes. Hij stelt B&W voor dat te doen en de bewoners van het Stadshart een telefoonnummer te geven om illegaal in de wijk geparkeerde auto’s te melden. Intussen blijft hij er, vermoedelijk tegen beter weten in, van overtuigd dat de bewoners begrip zullen hebben voor de verruiming van de winkelopenstelling. Althans er minder illegaal wordt geparkeerd, wat overigens geenszins hun enige bezwaar tegen de wekelijks koopzondag is.

Maar de PvdA vindt dat de wekelijks koopzondag goed is voor Amstelveen, wegens de concurrentie van de winkels in Amsterdam, die ook op de zondagen open mogen. Volgens Brandes winkelt ook een grote meerderheid van de Amstelveners graag op zondag.

Lees ook:‘Wekelijkse koopzondag schaadt leefbaarheid’
Lees ook:Eén supermarkt meer open op zondag
Lees ook:ChristenUnie: koopzondag juridisch niet legitiem
Lees ook:ChristenUnie: hoofdelijk stemmen over koopzondag
Lees ook:Wekelijkse koopzondag start in februari

Eén reactie op “PvdA: strenge parkeercontrole op koopzondagen

  1. Wil

    Jeroen, ik nodig je uit op een zondag bij mij langs te komen ik zal je de trieste handhaving laten zien. bewoners ergeren zich groen en geel. Wij hebben er immers voro betaald.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.