‘Diabolisch’ black metal festival in P60

Ancient Rites

Ancient Rites

Een nieuw tweedaags black metal festival in P60. Het heet Diabolica Sonis MMXVII. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari treden daar intyernationaal bekende bands op als Shining, A Forest Of Stars en Ancient Rites. Het wordt volgens P60 een ‘goddeloos weekend vol zonde en duisternis’. Vandaar de naam.

P60 zegt trots te zijn op het het nieuwe black metal festival Diabolica Sonis MMXVII, dat ‘twee ontheiligende dagen’ inhoudt. ‘Op vrijdag 10 februari wordt P60 opnieuw omgetoverd tot een ware heksenketel.’

Het festival wordt afgetrapt door de cult helden van Countess, één van de langst bestaande black metal bands van eigen bodem. Daarna komen het Zweedse Mortuus en het Vlaamse Wiegedood. Als afsluiter van de eerste dag is het Britse A Forest Of Stars gestrikt. De band begon in 2007 en bracht sindsdien vier studioalbums uit waarop black gemixt wordt met folk en progressive.

Op dag twee, zaterdag 11 februari, wordt het festival in stijl afgesloten met Evil Oath (‘helse combinatie van black en death metal,

Shining

Shining

afkomstig uit het hoge, kille Noorden van het land’ en het Utrechtse Verwoed. Daarna brengt Soulburn ‘oneerbiedige composities’, die men ook vindt op het laatste album ‘Eartless Pagan Spirit’.

Met Ancient Rites is voor deze dag bovendien één van de meest toonaangevende Belgische black metal bands geboekt. Zesde en vooralsnog laatste album ‘Laguz’ is naar eigen zeggen een uitnodiging om een donkere, lang vergeten wereld te betreden.

Tot slot wordt het festival afgesloten door Shining. Deze Zweedse vijfmansformatie bracht in 2015 haar negende studioalbum ‘IX / Everyone, Everything, Everywhere, Ends’ uit.

 

 

Lees ook:‘Hardste’ metal bands in P60
Lees ook:Teksten over ‘satanische rituelen’ in P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Heavy Metal Maniacs festival in P60
Lees ook:Dopethrone in P60

2 reacties op “‘Diabolisch’ black metal festival in P60

  1. Stefan J. Bos

    Het wordt volgens P60 een ‘goddeloos weekend vol zonde en duisternis’. Volgens mij niets nieuws. Of hebben ze daar ook Goddelijke weekends? Ik vraag mij af of dat donkere spektakel met eigen (zwart?) geld wordt gefinancierd. Of is het toch vooral de belastingbetaler die voor dat portie zonde en duisternis moet opdraaien. Zonde, van het geld.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerben

      Het komt uit het ongerijmde. Laat je verrassen. Goddelijke samenzang niet ondenkbaar. Tip: neem oordopjes mee.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.