Begijn Le Bleu in schouwburg

De Belgische cabaretier Begijn Le Bleu, buitenbeentje in de comedy, is vrijdag 27 februari (20.30 uur) te zien in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen. Hij doet al jaren waar hij zin in heeft en speelt met één been in het stand-up-circuit en het andere in het theater. Een vorm waar Begijn patent op lijkt te hebben. Ook zijn vierde voorstelling ‘Speciaal voor u’ is een aaneenschakeling van typetjes en vertellingen.

Pas op zijn dertigste zette Begijn zijn eerste stappen in comedyland, en met succes.  In 2005 gaf hij zijn baan als leraar op en nam hij deel aan het befaamde cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Hij won de jury- en publieksprijs. In 2010 werd zijn tweede solovoorstelling uitgezonden door CANVAS en speelde hij de titelrol in de Nederlandse musical ‘De wonderlijke reis van Mijnheer Prikkebeen’.

In ‘Speciaal voor u!’vertelt Begijn zijn eigen verhaal, op geheel eigen wijze met de superieure mimiek en bewegingen van de typetjes die hij in zijn eerste shows introduceerde. Dit resulteert in een groot stuk stand-up met een dikke knipoog naar het Nederlands cabaret. Zijn typetjes hebben een scherp randje en al zijn verhalen zijn te plaatsen in de traditie van Dario Fo’s vertellingen.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:Reprise ‘Ederveenzaamheid’ in Schouwburg
Lees ook:Edwin Rutten met Mattheus Passie voor kinderen
Lees ook:Prentenboekjesfestival in Schouwburg
Lees ook:Festival in rijdende theaters
Lees ook:‘Skroetsj’ en ‘ De Duizend en Laatste Nacht (6+) in Poppentheater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.