Prentenboekjesfestival in Schouwburg

In de voorjaarsvakantie zijn alle peuters en kleuters welkom op het Prentenboekjesfestival. Op zondag 28 februari wordt Schouwburg Amstelveen omgetoverd tot een creatieve Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is.

De kinderen stappen letterlijk de verhalen binnen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen op avontuur door de huizen, de school, de boerderij en het bos. Speciaal voor de kleuters is er het hele festival een gratis Kleurfeest, waar zij zelf tekeningen kunnen maken en/of inkleuren.

 Het programma

Dikkie Dik en de taart (2+) van Mariska Simon – zo 28 feb 10.30 uur & 11.30 uur

Mariska Simon speelt en vertelt over Dikkie Dik’s leukste dag uit het jaar: zijn verjaardag! Het decor is een super groot prentenboek met de originele tekeningen van Jet Boeke.

Gonnie en vriendjes (2+) van Lindai Boogerman – zo 28 feb 10.45 uur

De populaire Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea komen in een vrolijke, muzikale voorstelling tot leven; één voor één komen de acht grappige gansjes langs gewaggeld.

Ik zou wel een kindje lusten (4+) van Joes Boonen – zo 28 feb 13.30 uur & 14.45 uur

Een gevarieerd optreden waarbij de kinderen mee kunnen zingen met live muziek, dansen, luisteren en uit volle borst mogen roepen en vertellen wat ze zien en wat er gebeurt.

IJsbeer in de tropen (4+) van Lindai Boogerman – zo 28 feb 13.45 uur

Een voorstelling over het heimweegevoel bij kinderen. Met simpele middelen en verschillende poppen laat Lindai Boogerman het prentenboek tot leven komen.

Oudere kinderen

Ook voor oudere kinderen is er van alles te doen in de schouwbur Mariken (6+) van theatergroep Kwatta – zo 28 feb 15.00 uur. Het prijswinnende jeugdboek van Peter van Gestel wordt omgetoverd in een spektakel met liedjes en live muziek. Mariken ontdekt dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, omdat het enige wat telt is, wie je van binnen bent.

Mattheus Passie (8+) met o.a. Edwin Rutten – zo 6 mrt 15.00 uur

Speciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers vertelt Edwin Rutte op zijn beeldende en bekende wijze het verhaal aan de hand van originele muziekfragmenten. Met livemuziek.

De schouwburg heeft binnenkort nog een bijzondere kindervoorstelling: André het astronautje (3+) – zo 13 mrt 14.00 uur & 16.00 uur. Een spannende ruimtereis in 3D naar het verhaal van Andre Kuipers, met liedjes van Claudia de Breij.

 

Lees ook:Poppenspeelster uit Sesamstraat in Poppentheater
Lees ook:Voorstelling zzZoeff in het poppentheater
Lees ook:Nieuw seizoen van start in poppentheater
Lees ook:Dikkie Dik première in schouwburg
Lees ook:Lot Lohr en Ton Meijer op voorleesdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.