Afgestudeerd theatertalent met drie korte stukken in Schouwburg

Afgestudeerde theatertalenten komen met ‘The Best of ITs on Tour’ op 28 september (20.00 uur) naar de schouwburg in Amstelveen. In drie korte voorstellingen tonen zij verschillende smaken van het theatermenu. Jet  is een soort rondreizend festival met Oscar Kocken  als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. The Best of ITs on Tour gaat in de Toneelschuur Haarlem op 15 september in première en heeft een tournee toten met  13 oktober.  2012. Theaterzaken Via Rudolphi heeft in 2011 samen met het International Theatre School Festival Amsterdam (ITs Festival) een nieuwe jaarlijkse prijs in het leven geroepen: The Best of ITs on Tour-award. De beste drie korte voorstellingen, gemaakt door afstuderenden van de Nederlandse Toneelopleidingen, worden beloond met een gezamenlijke tournee door Nederland: The Best of ITs on Tour.De jury van de award bestaat uit Marie-Anne Rudolphi en Maarten van der Cammen (Theaterzaken Via Rudolphi). Tijdens het ITs festival in 2011 selecteerden zij de voorstellingen ‘Gaan’ van Fleur van den Berg en ‘Vertrekvergunning’ van George Tobal. De derde voorstelling werd tijdens het ITs Festival 2012 geselecteerd, namelijk TickleMePink  van Stefan Jakiela, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere en Jimi Zoet. Zo ontstaat er een rondreizend minifestival, met drie stukken van ongeveer een half uur.

Door het deels verdwijnen van de productiehuizen als kernpunten voor talentontwikkeling komt de positie van de jonge maker onder druk te staan. Theaterzaken Via Rudolphi staat samen met een aantal kernpodia de komende jaren garant voor deze ‘nieuwe’ vorm van talentontwikkeling. De jonge maker wordt hierdoor de mogelijkheid geboden zich voor het eerst professioneel aan het publiek te presenteren. Als artistiek coach is Peer van den Berg (Suver Nuver) aan het project verbonden.

Met George Tobal, Fleur van den Berg, Nina Fokker, Stefan Jakiela, Marijn Alexander de Jong, Karel van Laere (tijdens de tournee vervangen door Mathieu Wijdeven) en Jimi Zoet; Host: Oscar Kocken; Artistiek coach:  Peer van den Berg; Techniek:  Miguel Rodríguez en Hero Karspers. Productie: Djoere de Jong en Sarah Steeman; Concept en zakelijke leiding Maarten van der Cammen en Marie-Anne Rudolphi.  Publiciteit: Andrea Nieuwendijk

 

 

Lees ook:Extra voorstellingen herstvakantie in Poppentheater
Lees ook:Expositie Anne-Marie van Meel bij SVB
Lees ook:Theatergroep Carver met ‘Zwaar Metaal’
Lees ook:Met ‘Trapperdetrap’ start festival Broersepark
Lees ook:Vol film- en toneelprogramma herfstvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.