Theatergroep Carver met ‘Zwaar Metaal’

ZM A2 poster_webMet de voorstelling ‘Zwaar Metaal’ staat Theatergroep Carver donderdag 23 maart (20.30 uur) in Schouwburg Amstelveen. De vier vaste speelsters staat nu eindelijk exclusief met elkaar op de planken en Maria Goos schreef de teksten, gebaseerd op improvisaties. Verder is Eva Line de Boer, de vers gelauwerde (BNG prijs 2016) aanstormende jonge theaterregisseur met haar artistieke team er bij betrokken. Zwaar Metaal is een coproductie van Rudolphi Producties en Theatergroep Carver.

In seizoen 2012-2013 nam theatergroep Carver afscheid van haar publiek met de remake van de voorstelling Café Lehmitz, waar zij in 1991 mee doorbrak. Nu, vier jaar later, blijkt dat het Carverbloed kruipt waar het niet gaan kan en komen Beppie Melissen, Leny Breederveld, Joke Tjalsma en Raymonde de Kuyper terug.

 

Zwaar Metaal gaat over een band, bestaande uit vier vrouwen, die hun hele werkzame leven samen op tour zijn geweest. Het is lastig een woord te vinden voor zo’n hechte samenwerking: collega’s is te beperkt, vriendschap te persoonlijk. Je brengt vaak meer tijd met ze door dan met je partner. Je ziet elkaar in ondergoed en volgt elkaars levens uitputtend. Je deelt een passie, een gedrevenheid. Wanneer stop je zo’n intensieve samenwerking? Op het hoogtepunt? Voor je hoogtepunt? Of als het eigenlijk al te laat is?

Uitgebreidere informatie over de voorstelling en de makers: viarudolphi.nl/productie/zwaar-metaal/

Theatergroep Carver is in 1989 opgericht door Beppie Melissen, Leny Breederveld en René van ’t Hof. In 1990 brak Carver door met de voorstelling Café Lehmitz, waarvoor het de Dommelsch Theaterprijs en de VSCD Mimeprijs ontving. Vele voorstellingen volgden. Het gezelschap is veel geprezen, ze ontvingen onder meer de Prijs van de Kritiek voor het gehele oeuvre (1997), de Gouden Mus op De Parade (2007), de Mary Dresselhuys prijs (2008 voor Beppie Melissen) en een nominatie voor de Gouden Notenkraker (2008). Na het verlies van de Rijkssubsidie in 2013 is Carver in kleinere vorm blijven produceren.

Absurde komedies

Carver is een stijl, een vorm, een manier van werken, een manier van naar de wereld kijken. Carver maakt absurde komedies die balanceren op de rand van hoop en treurnis, van pessimisme en de bevrijdende lach.

Rudolphi Producties is het productiehuis van Theaterzaken Via Rudolphi, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties werkt met theatermakers van alle generaties; van net afgestudeerde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld gezien hebben. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

 

 

Lees ook:‘Dag Vlieg’ (René van ‘t Hof) in schouwburg
Lees ook:‘Liefdeslied’ in schouwburg
Lees ook:“Shearing the Wolves’ (dans) in schouwburg
Lees ook:Vondels ‘Gijsbrecht’ in Poppentheater
Lees ook:Meer, meer, meer….genoeg in Poppentheater

Eén reactie op “Theatergroep Carver met ‘Zwaar Metaal’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.